ZAVRŠAVA POSETU SAD: Premijerka Brnabić danas sa senatorima u Vašingtonu
Foto: Dado Đilas

sastanci

ZAVRŠAVA POSETU SAD: Premijerka Brnabić danas sa senatorima u Vašingtonu

Politika -

VAŠINGTON - Predsednica Vlade Ana Brnabić završava danas posetu Sjedinjenim Američkim Državama.

Premijerka će imati odvojene sastanke sa senatorom Ronom Džonsonom, predsedavajućim Podkomiteta za Evropu Senata, senatorom Tomom Kotonom, članom Vojnog komiteta Senata i kongresmenom Stivom Stiversom, narednim predsedavajućim Srpskog kokusa.

Brnabić će posetu završiti učešćem na okruglom stolu u organizaciji Međunarodnog republikanskog instituta, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Predsednica Vlade Srbije bila je juče domaćin svečanosti u Kongresu SAD, u Vašingtonu, koja je održana povodom obeležavanja jubileja 100. godišnjice podizanja srpske zastave ispred Bele kuće.

Odnosi između Srbije i SAD pre sto godina bili su na vrhuncu, a verujem da zajedničkim radom ponovo možemo stići do istih visina, poručila je premijerka.

Brnabić je juče, u nastavku posete Vašingtonu, razgovarala sa predsednikom Svetske banke Džim Jong Kimom i sa ministrom finansija Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Stivenom Mnučinom o napretku Srbije u sprovođenju strukturalnih i ekonomskih reformi.

Ona je tokom višednevne posete imala više susreta sa članovima američkog Kongresa, sa kojima je razgovarala o sveukupnim bilateralnim odnosima Srbije i SAD.

Brnabić se sastala sa kongresmenima Tedom Poom i Emanuelom Kliverom, kopredsedavajućima srpskog kongresnog kokusa.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Dado Đilas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track