icon-closeicon-commentsKurir_icon_fonts_template-38Kurir_icon_fonts_template-37icon-downicon-galleryicon-homeicon-nexticon-previcon-reacticon-searchicon-soc-fbicon-soc-gplusicon-soc-insicon-soc-mailicon-soc-rssicon-soc-twittericon-soc-vibericon-soc-wupicon-soc-ytKurir_icon_fonts_template-34Kurir_icon_fonts_template-33icon-totopicon_reactsoc-viber

Najnovije vesti

Espreso.rs


Adria media

Trivankin muž zaradio milione iz državne kase

kurir otkriva

Trivankin muž zaradio milione iz državne kase

Politika
Firma „Protekta grup“, čiji je vlasnik Dragan Trivan, od poslova s javnim institucijama za poslednje dve i po godine stekla najmanje 30 miliona dinara

BEOGRAD - Omiljeni državni partner!
Firma „Protekta grup“, koja je u vlasništvu Dragana Trivana, supruga potpredsednice Demokratske stranke Jelene Trivan, na poslovima s državnim institucijama i preduzećima godinama zgrće milione! Na račun Trivanove firme, koja se bavi obezbeđenjem objekata i lica, za poslednje dve i po godine iz budžeta državnih institucija prelilo se najmanje 33 miliona dinara.

Posao s Trezorom

Neku vrstu saradnje Trivanova firma „Protekta grup“ je ostvarila s Upravom za trezor, opštinom Zvezdara, Agencijom za licenciranje stečajnih upravnika, Nacionalnom službom za zapošljavanje, JKP „Čistoća“ Sombor, Predškolskom ustanovom Zvezdara, Šumadijskim upravnim okrugom, Poreskom upravom Srbije, Domom zdravlja Voždovac i Sekretarijatom za dečju i socijalnu zaštitu Beograd.

Prema podacima do kojih je Kurir došao, „Protekta grup“ je s Upravom za trezor sklopila dva ugovora. Prvi posao, vredan 1,9 miliona dinara, sklopljen je prošle godine, a odnosi se na „uslugu popravke i nadogradnje video-nadzora i sistema za rano otkrivanje i dojavu provale i prepada“. Drugi ugovor, čija je procenjena vrednost osam miliona dinara, Uprava za trezor potpisala je s njima u februaru ove godine. U Ministarstvu finansija tvrde da su obe javne nabavke sprovedene u skladu sa zakonom.

- Na osnovu sprovedenog otvorenog postupka za nabavku opreme za otkrivanje i dojavu provala zaključen je ugovor sa grupom ponuđača (zajednička ponuda) „G4S Sekjur solušns“ i „Protekta grup“. Procenjena vrednost nabavke je 8.000.000 dinara bez PDV. Ugovorena vrednost je 7.110.817,08 dinara bez PDV - kažu u Ministarstvu finansija.

Obezbeđuje poreznike

Da Trivan voli da obezbeđuje državne institucije u kojima se obrće velika lova, pokazuje i činjenica da njegovi radnici obezbeđuju filijale Poreske uprave širom Srbije. Koliko filijala tačno, to još nije poznato, jer su nam u Poreskoj upravi obećali da će nam naknadno dostaviti podatke i ukupnu vrednost sklopljenih ugovora.

Direktor JKP „Gradska čistoća“ Sombor Andrija Penzeš kaže da je „Protekta grup“ dobila posao obezbeđenja te firme zato što je dala najbolju ponudu.

- To je bila javna nabavka male vrednosti i odnosila se na poslove eksternog obezbeđenja za 2012. - kaže Penzeš.

U Domu zdravlja Voždovac nismo uspeli da dobijemo podatak koliko za poslove obezbeđenja plaćaju firmi „Protekta grup“, jer su svi nadležni u petak bili na seminaru.

 

S ovim institucijama i firmama posluje Trivan

Firma    vrednost ugovora

♦ Uprava za trezor    9.900.000 din.
♦ Opština Zvezdara    15.713.314,21 din.
♦ Agencija za licenciranje stečajnih upravnika    1.570.943 din.
♦ JKP „Čistoća“ Sombor    2.760.000 din.
♦ Predškolska ustanova Zvezdara    273.854,40 din.
♦ Šumadijski upravni okrug    194.430,28 din.
♦ Poreska uprava Srbije    nema podataka
♦ Dom zdravlja Voždovac    nema podataka

 

Kako posluje „Protekta grup“

2009.    2010.    2011.

♦ poslovni prihodi    63.197.000    90.850.000    159.524.000   
♦ neto dobitak    3.923.000    3.236.000    3.551.000
♦ broj zaposlenih    19    46    105

 

Trivan: Zaradio sam najmanje od svih

Vlasnik „Protekta grup“ Dragan Trivan za Kurir tvrdi da je njegova firma u poslovima s državnim institucijama zaradila manje od svih drugih u istom rangu.

- Moja firma spada u manje firme u branši i, kao takva, zaradila je najmanje od svih ostalih u tom rangu. Sve poslove smo dobili putem javnih nabavki, a ja stojim iza toga da moja firma nije učestvovala ni u jednom poslu u kome je bilo šta nelegalno. Zarade su jako male, tako da firma radi na ivici egzistencije. Možda sam više izgubio nego dobio - kaže Trivan.

 

Pratite Kurir na VIBERU:
http://chats.viber.com/kurir

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...