icon-closeicon-commentsicon-downicon-galleryicon-homeicon-nexticon-previcon-reacticon-searchicon-soc-fbicon-soc-gplusicon-soc-insicon-soc-mailicon-soc-rssicon-soc-twittericon-soc-vibericon-soc-wupicon-soc-yticon-totopicon_react

Najnovije vesti

kurir otkriva

Trivankin muž zaradio milione iz državne kase

Politika 23.07.2012. 02:41h
Firma „Protekta grup“, čiji je vlasnik Dragan Trivan, od poslova s javnim institucijama za poslednje dve i po godine stekla najmanje 30 miliona dinara

BEOGRAD - Omiljeni državni partner!
Firma „Protekta grup“, koja je u vlasništvu Dragana Trivana, supruga potpredsednice Demokratske stranke Jelene Trivan, na poslovima s državnim institucijama i preduzećima godinama zgrće milione! Na račun Trivanove firme, koja se bavi obezbeđenjem objekata i lica, za poslednje dve i po godine iz budžeta državnih institucija prelilo se najmanje 33 miliona dinara.

Posao s Trezorom

Neku vrstu saradnje Trivanova firma „Protekta grup“ je ostvarila s Upravom za trezor, opštinom Zvezdara, Agencijom za licenciranje stečajnih upravnika, Nacionalnom službom za zapošljavanje, JKP „Čistoća“ Sombor, Predškolskom ustanovom Zvezdara, Šumadijskim upravnim okrugom, Poreskom upravom Srbije, Domom zdravlja Voždovac i Sekretarijatom za dečju i socijalnu zaštitu Beograd.

Prema podacima do kojih je Kurir došao, „Protekta grup“ je s Upravom za trezor sklopila dva ugovora. Prvi posao, vredan 1,9 miliona dinara, sklopljen je prošle godine, a odnosi se na „uslugu popravke i nadogradnje video-nadzora i sistema za rano otkrivanje i dojavu provale i prepada“. Drugi ugovor, čija je procenjena vrednost osam miliona dinara, Uprava za trezor potpisala je s njima u februaru ove godine. U Ministarstvu finansija tvrde da su obe javne nabavke sprovedene u skladu sa zakonom.

- Na osnovu sprovedenog otvorenog postupka za nabavku opreme za otkrivanje i dojavu provala zaključen je ugovor sa grupom ponuđača (zajednička ponuda) „G4S Sekjur solušns“ i „Protekta grup“. Procenjena vrednost nabavke je 8.000.000 dinara bez PDV. Ugovorena vrednost je 7.110.817,08 dinara bez PDV - kažu u Ministarstvu finansija.

Obezbeđuje poreznike

Da Trivan voli da obezbeđuje državne institucije u kojima se obrće velika lova, pokazuje i činjenica da njegovi radnici obezbeđuju filijale Poreske uprave širom Srbije. Koliko filijala tačno, to još nije poznato, jer su nam u Poreskoj upravi obećali da će nam naknadno dostaviti podatke i ukupnu vrednost sklopljenih ugovora.

Direktor JKP „Gradska čistoća“ Sombor Andrija Penzeš kaže da je „Protekta grup“ dobila posao obezbeđenja te firme zato što je dala najbolju ponudu.

- To je bila javna nabavka male vrednosti i odnosila se na poslove eksternog obezbeđenja za 2012. - kaže Penzeš.

U Domu zdravlja Voždovac nismo uspeli da dobijemo podatak koliko za poslove obezbeđenja plaćaju firmi „Protekta grup“, jer su svi nadležni u petak bili na seminaru.

 

S ovim institucijama i firmama posluje Trivan

Firma    vrednost ugovora

♦ Uprava za trezor    9.900.000 din.
♦ Opština Zvezdara    15.713.314,21 din.
♦ Agencija za licenciranje stečajnih upravnika    1.570.943 din.
♦ JKP „Čistoća“ Sombor    2.760.000 din.
♦ Predškolska ustanova Zvezdara    273.854,40 din.
♦ Šumadijski upravni okrug    194.430,28 din.
♦ Poreska uprava Srbije    nema podataka
♦ Dom zdravlja Voždovac    nema podataka

 

Kako posluje „Protekta grup“

2009.    2010.    2011.

♦ poslovni prihodi    63.197.000    90.850.000    159.524.000   
♦ neto dobitak    3.923.000    3.236.000    3.551.000
♦ broj zaposlenih    19    46    105

 

Trivan: Zaradio sam najmanje od svih

Vlasnik „Protekta grup“ Dragan Trivan za Kurir tvrdi da je njegova firma u poslovima s državnim institucijama zaradila manje od svih drugih u istom rangu.

- Moja firma spada u manje firme u branši i, kao takva, zaradila je najmanje od svih ostalih u tom rangu. Sve poslove smo dobili putem javnih nabavki, a ja stojim iza toga da moja firma nije učestvovala ni u jednom poslu u kome je bilo šta nelegalno. Zarade su jako male, tako da firma radi na ivici egzistencije. Možda sam više izgubio nego dobio - kaže Trivan.

 

Pratite Kurir na VIBERU:
http://chats.viber.com/kurir

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...