MINISTAR MALI ŽESTOKO ODGOVORIO ĐILASU: Jedina žrtva je narod, jer si ga ti opljačkao!
Foto: Printscreen

REAKCIJA

MINISTAR MALI ŽESTOKO ODGOVORIO ĐILASU: Jedina žrtva je narod, jer si ga ti opljačkao!

Politika -

Ministar finansija i član Predsedništva Srpske napredne stranke Siniša Mali ocenio je nastup predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa na današnjoj konferenciji za novinare kao još jedan u nizu pokušaja da sebe predstavi kao žrtvu.

"Jedina žrtva je narod, jer si ga ti opljačkao. I da, još uvek sam šokiran kako je tvoj mašinski mozak uspeo da organizuje toliku krađu. Na sreću, građani ne zaboravljaju šta si i na koji način radio, koliko si novca od njih pokrao i kako su živeli dok si bio na vlasti", rekao je Mali.

Dodao je da su građani shvatili kakvom se finansijskom "akrobatikom" bavio Djilas da bi stekao enormno bogatstvo.

"Nisi ti mnogo pametniji od drugih, jer znaš da izračunaš najobičnije procente, nego si samo mnogo veći lopov jer znaš isključivo da kradeš. Sada je jedino izvesno da će državni organi nastaviti da istražuju u kojim zemljama i na kojim računima si pohranio ukraden novac. Da te podsetim, do sada je poznato da imaš 57 tajnih računa u 17 država sveta, a klupko se i dalje odmotava", naglasio je Mali.

Najavio je da će veoma brzo javnost do detalja biti upoznata sa Đilasovom "hobotnicom", i dodao da Đilas nikako ne može da shvati da nove laži nisu put do vlasti.

"Tvoja odbrana nisu činjenice, već prostačke pretnje svima koji ti se suprotstave, ponižavanje naroda, tužbe i bezočne laži. Ali, budi siguran, to nas neće uplašiti i odvratiti od istine. Nećeš uplašiti ni državu, a nećeš sprečiti ni njene institucije da rade svoj posao", naveo je Mali.

Ministar finansija je dodao da Đilasa to što radi sigurno neće ponovo vratiti u fotelju i otvoriti mu put za nove malverzacije.

Mali je rekao kako je odavno poznato da Đilasu smeta izgradnja i razvoj Srbije, jer u tome ne vidi profit na koji je navikao kako bi punio račune od Mauricijusa, preko Švajcarske do Hongkonga.

"A da li si se setio da objasniš zašto Srbija počinje da živi, da se razvija i gradi tek kada ste vi sišli sa vlasti? Najverovatnije niste mogli da postignete, jer ste bili previše zauzeti punjenjem sopstvenih džepova. Tako ste za vas napravili idiličan svet, gde se bukvalno kupate u milionima, dok je običan narod ostavljen na nemilost", naveo je Mali.

On je ocenio da su u vreme vlasti Demokratske stranke cvetali korupcija i kriminal, zatvarane su fabrike, izgubljeno je na hiljade radnih mesta, a da je narod posle svega toga izabrao put prosperiteta i napretka.

Đilas je ranije danas ponovio tvrdnje da nema račun u Švajcarskoj i pokazao dokument iz Švajcarske od Sosijete ženeral banke u kojem se navodi da u ekspozituri u Cirihu ne postoji račun "Open International", odnosno Multikom open, kao i da račun koji su mediji navodili kao njegov nikada nije postojao.

Đials je na konferenciji za novinare najavio i da će u Cirihu podneti prijave za urušavanje ugleda protiv svih medija koji su objavljivali neistine.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track