icon-closeicon-commentsicon-downicon-galleryicon-homeicon-nexticon-previcon-reacticon-searchicon-soc-fbicon-soc-gplusicon-soc-insicon-soc-mailicon-soc-rssicon-soc-twittericon-soc-vibericon-soc-wupicon-soc-yticon-totopicon_react

Najnovije vesti

Predsednik Republike sa Jelkom Kacinom

Nikolić: EU san, ali ne po svaku cenu

Politika 27.08.2012. 20:55h
U razgovoru konstatovano da evropski put Srbije predstavlja prioritet i da što pre treba uspostaviti dijalog Beograda i Prištine na visokom političkom nivou

BEOGRAD - Želja za ulaskom u Evropsku uniju (EU) je san svakog ozbiljnog političara u Srbiji, ali ne po svaku cenu, izjavio je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić u razgovoru sa izvestiocem Evropskog parlamenta za Balkan Jelkom Kacinom.

 

U razgovoru Nikolića i Kacina je konstatovano da evropski put Srbije predstavlja prioritet i da što pre treba uspostaviti dijalog Beograda i Prištine na visokom političkom nivou, saopštio je večeras kabinet predsednika Srbije. 
Nikolić je istakao da još postoje nedoumice oko tumačenja onoga što je prethodna vlada potpisala i da neučešće na regionalnim konferencijama šteti samo Srbiji.

 

Istovremeno, kako je rekao, želja za ulaskom u EU je san svakog ozbiljnog političara u Srbiji, ali ne po svaku cenu. 
Kacin je pozdravio dosadašnje aktivnosti vlade Srbije na borbi protiv kriminala i korupcije, istakavši da bi ta borba uz reformu pravosuđa trebalo da ostane prioritet vlade.

 

Kacin je istakao da su multietničnost i pravna država centralna aktivnost evropskih institucija na Kosovu. Sa današnjeg sastanka poslata je i poruka da su mir i stabilnost u regionu neophodan uslov za dalji napredak i bolji život svih građana, navodi se u saopštenju.

 

 

 

Pratite Kurir na VIBERU:
http://chats.viber.com/kurir

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...