Bojan Pajtić novi vođa DS?

Veliki preokret kod demokrata

Bojan Pajtić novi vođa DS?

Politika -
Pojedini opštinski odbori insistiraju da na čelu Demokratske stranke ubuduće bude Bojan Pajtić, koji bi kandidovanjem za tu poziciju pomrsio račune Tadiću i Đilasu

BEOGRAD - Treći čovek.Predsednik Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine i potpredsednik DS Bojan Pajtić mogao bi uskoro da se nađe u drugačijoj ulozi - prvog čoveka najjače opozicione stranke u Srbiji, saznaje Kurir.

Naime, prema našim informacijama, pojedini opštinski odbori po svaku cenu žele da kandiduju Pajtića zapredsednika DS, iako se Boris Tadić i Dragan Đilas uveliko pominju kao jedini mogući kandidati.

- Ima odbora po Vojvodini koji će insistirati da Pajtić uđe u trku za predsednika DS. Oni žele da njega vide na čelu stranke - kaže naš izvor iz samog vrha DS.

On dodaje da bi ulaskom u trku za stranačkog lidera Pajtić mnogima pomrsio račune.- Realno je da bi i Tadiću i Đilasu odvukao veliku broj glasova, ali ni on ne bi pobedio. Glasovi bi se svakako rasuli na tri strane, pa bi izborna trka onda postala mnogo neizvesnija. Činjenica je da je ključ pobede u Pajtićevim rukama - koga on podrži, taj pobeđuje - kaže naš izvor.

Ipak, Pajtić kaže da njegova kandidatura nije realna. Na naše konkretno pitanje da li će biti kandidat za predsednika DS, Pajtić je samo kratko odgovorio: „Neću“.

G. RAKOVIĆ - B. BOJIĆ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track