Stefanović: Kontinuitet u politici prema Kosovu

Stefanović: Kontinuitet u politici prema Kosovu

Politika -
Pregovori će biti izmešteni na jedan viši politički nivo .Pavićević neće moći bez političke podrške vlade u čiju se službu stavio, naveo je Borislav Stefanović

BEOGRAD - Bivši šef tima za pregovore sa Prištinom Borislav Stefanović rekao je danas da činjenica da je na čelo tima za tehničke pregovore sa Prištinom imenovan član opozicione Demokratske stranke Dejan Pavićević svedoči da će se nova vlada držati kontinuiteta u politici prema Kosovu.

"U tom smislu, mi (DS) to pozdravljamo", rekao je Stefanović.

Pavićević je bio sekretar pregovaračkog tima koji je predvodio Stefanović i prema rečima bivšeg šefa pregovaračkog tima obavljao "usko stručne poslove".

"To svedoči da će pregovori biti izmešteni na jedan viši politički nivo", rekao je Stefanović i dodao da Pavićević "neće moći bez političke podrške vlade u čiju se službu stavio".

Pavićević je, kako se navodi u biografiji objavljenoj u medijima, rođen 1979. godine u Beogradu. Od 1997. godine član je DS. Za direktora Kancelarije za stručne i operativne poslove u pregovaračkom procesu Beograda i Prištine imenovan je u decembru 2011. godine. Po zanimanju je diplomirani pravnik. Bio je i šef kabineta ministra za Kosovo i Metohiju i radio kao pravni savetnik u nekoliko NVO.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track