Novi napad na Nikolića!
Foto: KURIR

Previše slučajnosti

Novi napad na Nikolića!

Politika -
Kolonu predsednika Srbije kod „Piramide“, u Ulici Jurija Gagarina, više puta presekla „škoda fabija“ bez tablica. Nepoznati vozač pobegao

BEOGRAD - Opet napad?!Kolonu automobila predsednika Srbije Tomislava Nikolića u sredu je pokušala da preseče „škoda fabija“ bez registarskih tablica, a vozač je umakao pratnji šefa države.

Incident se dogodio u 16.05 sati u Ulici Jurija Gagarina, kod tržnog centra „Piramida“, tačnije, kod skretanja ka Bloku 45, a napadač je uspeo da pobegne prema „Imo centru“. To je drugi pokušaj presecanja predsednikove kolone za svega 20 dana!

Kako Kurir saznaje, Nikolić nije povređen i dobro se oseća.- Nepoznati vozač sive „škode fabije“ više puta je pokušao da preseče predsednikovu kolonu, u kojoj su bila tri automobila. Nikolićevo obezbeđenje nije uspelo da zaustavi vozača, iako je imalo i zakonsko pravo da puca jer svako presecanje može da se tretira kao pokušaj atentata.

Kriminalistička policija i BIA, koje rade na ovom slučaju, osim toga ko je osoba koja je pokušala da preseče kolonu predsednika, ispituje i čiji je to propust bio i kako je napadač uspeo da pobegne kompletnoj pratnji. U istrazi će svakako pomoći i snimci sigurnosnih kamera koje se nalaze na tom delu puta - kaže izvor Kurira iz MUP i dodaje da svi automobili Uprave za obezbeđenje važnih ličnosti MUP imaju GPS, satelitsko praćenje, i da je zato još čudnije kako je sve to moglo tako da prođe.Hapšenju će pomoći izjave koje moraju da daju pripadnici Nikolićevog obezbeđenja.U policiji su rekli da je za vozilom raspisana potraga i da još nije poznato da li je reč o bahatom vozaču koji je namerno presecao kolonu ili se to desilo zbog gužvi koje nastaju zbog radova tri kilometra niže, na obilaznici oko Mosta na Adi.Kabinet predsednika Srbije u sredu veče nije se oglašavao ovim povodom.Podsetimo, nedavno se policijski džip na auto-putu Beograd-Niš nepropisno približio koloni vozila s predsednikom Nikolićem. U petak 2. novembra, u tri ujutru službeno policijsko vozilo načelnika Saobraćajne policije generala Dragiše Simića, kojim je upravljao njegov vozač Saša Pejović, pokušalo je da preseče kolonu predsednika, koji je išao u rodnu Bajčetinu. Taj slučaj još nije zvanično okončan, a ne zna se da li je iko dobio krivičnu prijavu.

Mesto incidenta
Mesto incidenta

Ništa nisu videliNiko od zaposlenih u radnjama oko „Piramide“ koji su u vreme presecanja predsednikove kolone bili na radnom mestu nije primetio ništa čudno. - Tu sam ceo dan, ali ništa čudno nisam primetio. Ne mogu da verujem da se to dešava po drugi put! - rekao je za Kurir jedan od radnika iz obližnjeg lokala.Njegova koleginica iz susedne radnje kaže:- Obično se čuju sirene, ali stvarno ništa nisam zapazila - kaže ona i dodaje da je juče na ulici bila velika gužva.

(J. R.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track