SNS: Vojvođanska partija je grupa marginalaca
Foto: Marina Lopičić

Osudili separatizam

SNS: Vojvođanska partija je grupa marginalaca

Politika -
Ko su uopšte oni (Vojvođanska partija), i zašto su se prepoznali u našem saopštenju?!", pita se novosadski odbor "naprednjaka" ocenjuje da je to jasan pokazatelj da su pojedinci iz "Vojvođanske partije" prepoznali svoje programske ciljeve u saopštenju SNS u kojem se separatizam najoštrije osuđuje i ukazuje da marginalne grupe sigurno neće sprečiti obračun sa korupcijom.

NOVI SAD - Srpska napredna stranka (SNS) je ocenila da se vanparlamentarna Vojvođanska partija bavi "separatističkom demagogijom i namernim izazivanjem incidenata". To su "dokazali svojim saopštenjem u kojem odbacuju optužbe SNS, a da ih niko iz SNS nije ni pomenuo. Ko su uopšte oni (Vojvođanska partija), i zašto su se prepoznali u našem saopštenju?!", piše u saopštenju novosadskog odbora "naprednjaka".

Ocenjuje se da je to jasan pokazatelj da su pojedinci iz "Vojvođanske partije" prepoznali svoje programske ciljeve u saopštenju SNS u kojem se separatizam najoštrije osuđuje i ukazuje da marginalne grupe sigurno neće sprečiti obračun sa korupcijom.

SNS u saopštenju nije odgovorio na zahtev Vojvođanske partije (VP) da se "naprednjaci" u Novom Sadu najpre obračunaju sa korupcijom u sopstvenim redovima.

VP je u saopštenju navela da je najveća korupcionaška afera u Novom Sadu afera ATP Vojvodina u koju su, kako navodi, upleteni neki visoki funkcioneri SNS.

"Rešite se koalicionih partnera, optuženih za kupovinu glasova koji svakodnevno rasipaju budžetske pare svih Novosađana na preskupe reprezentacije, reklame, putovanja i nesuvisle projekte u javnim preduzećima, pa ćemo vam poverovati", saopštila je VP.

VP je odbacila optužbu za separatizam i navela da se zalaže za "Vojvodinu republiku" u sastavu složene države Srbije, a za Novi Sad kao glavni grad "republike Vojvodine".

U Novom Sadu od jutros su grafiti "Vojvodina Republika", ispisani preko plakata stranke Treća Srbija koja se zalaže za ukidanje Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track