REKONSTRUKCIJA: Tončev menja Mrkonjića?

REKONSTRUKCIJA: Tončev menja Mrkonjića?

Politika -
Predsednik opštine Surdulica Novica Tončev trebalo bi da u Vladi zameni dosadašnjeg ministra infrastrukture Milutina Mrkonjića

BEOGRAD - Tante za kukuriku.Rekonstrukcija Vlade, koju je najavio njen prvi potpredsednik i lider SNS Aleksandar Vučić, mogla bi da bude sprovedena već za mesec dana. Na proveri lidera stranaka i nosioca koalicije biće svi ministri, ali samo neki od njih se više neće pojavljivati u Nemanjinoj 11. Prema saznanjima Kurira, osim ministara iz Srpske napredne stranke koji su već viđeni da lete iz Vlade, na tapetu će biti i potpredsednik Socijalističke partije Srbije i ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić. Njega bi u ministarskoj fotelji, prema rečima našeg dobro obaveštenog izvora, mogao da zameni Novica Tončev, predsednik opštine Surdulica i brat Ivice Tončeva, savetnika premijera Ivice Dačića.- Novica je dobro pozicioniran u SPS, a ima i doktorat građevinskih nauka, pa se razmišlja o njemu kao o adekvatnom rešenju - kaže naš izvor.Sam Tončev za Kurir pojašnjava da u ovom trenutku ne može da kaže da li bi prihvatio ministarsku fotelju.- Partija odlučuje o tome i ja sada ne mogu da vam kažem da li bih to prihvatio ili ne. Ja sam predsednik opštine, imam i svoju privatnu firmu, a imam i doktorat - kaže Tončev i dodaje:- Ne znam ni što bih ja zamenio Mrkonjića kad on dobro radi svoj posao. Kad smo birali ministre, birali smo najbolje. Mi u SPS nismo razgovarali o tome i niko mi nije pomenuo da bih ja mogao da zamenim Mrkonjića. Partija odlučuje o svemu - kaže Tončev.Ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić juče nije odgovarao na pozive Kurira.

Ne razgovara s bratom IvicomBrat Novice Tončeva Ivica, savetnik premijera za nacionalnu bezbednost, dospeo je u žižu javnosti u aferi „diploma“, kad se posumnjalo u ispravnost njegove fakultetske diplome. Osim ovoga, Tončev je dovođen i u vezu s Rodoljubom Radulovićem zvanim Miša Banana, članom klana Darka Šarića. Iako nije u kontaktu s bratom od 2008, Novica Tončev izjavljivao je da veruje da njegov brat nije kriminalac.

Rasim Ljajić: Rekonstrukcija Vlade mogućaRekonstrukciju Vlade trebalo bi što pre okončati, rekao je juče potpredsednik i ministar za spoljnu i unutrašnju trgovinu i telekomunikacije Rasim Ljajić.- Manje-više, to čini većina vlada, posebno u ovim kriznim vremenima, i u zemljama EU. Ono što ne bi bilo dobro i što je možda najgori scenario jeste da se sad kad je tema pokrenuta to prolongira unedogled - rekao je Ljajić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track