Božović: Ministri SNS na proveri, ali i ostali

Analiza rada

Božović: Ministri SNS na proveri, ali i ostali

Politika -
Imamo pravo da pitamo i koalicione partnere šta su oni uradili, kaže državni sekretar MUP

BEOGRAD - Državni sekretar u MUP Srbije Vladimir Božović izjavio je da će Glavni odbor Srpske napredne stranke na sednici koja će biti održana uskoro, analizirati učinak svojih članova u Vladi Srbije, ali i ostalih članova koji dolaze iz stranaka koalicije, te da će nakon toga odlučivati o rekonstrukciji i drugim političkim pitanjima.

Božović, koji je i član GO naprednjaka, izjavio je da su svi ministri, državni sekretari i lica postavljena ispred SNS podnela izveštaj predsedniku stranke i da se očekuje da uskoro Glavni odbor analizirati njihov rad svih koji su ispred SNS u vladi.

"Ali, moći ćemo, takođe, da analiziramo rad i svih drugih ministra i postavljenih lica iz naših koalicionih partnerskih stranaka, jer smatramo da nije dobro da se stiče utisak u javnosti da će se samo raspravlajti o odgovornosti ministara ili državnih sekretara iz redova SNS. Nama je cilj i želja da se raspravlja o odgovornosti svih, bez obzira na partijsku stranačku ili bilo koju drugu pripadnost", rekao je Božović.

Na pitanje da li to znači da će se u analizi rada vlade dotaći i svojih koalicionih partnera i da li će im preneti čime nisu zadovoljni, Božović kaže da će to svakako biti jedan od zaključaka GO.

"Taj zaključak naš predsednik će, siguran sam, izneti u vladi uz želju da se poštuju stavovi najveće političke stranke u Srbiji. Da ne bude samo da je najveća kada je reč o odgovornosti, već da imamo pravo da pitamo i koalicione partnere šta su oni uradili", kazao je Božović dodajući da se Aleksandar Vučić i SNS na takav način "bore protiv beznađa u Srbiji i stvaraju nadu i osnov da naša deca žive bolje od nas".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track