ŠPIJUNIRAJU POSLANIKE: Hrvati vršljaju po Skupštini, a Stefanović pojma nema!

Skandal: Koga to plaćaju

ŠPIJUNIRAJU POSLANIKE: Hrvati vršljaju po Skupštini, a Stefanović pojma nema!

Politika -
„Medija kliping“, agencija u vlasništvu Hrvata, angažovana da prati aktivnosti svih poslanika i odbora, a Stefanović o tome ne zna ništa

BEOGRAD - Sve je na tacni.„Medija kliping“, agencija za praćenje i analizu medija, dobila je posao izrade pres-klipinga (analiza glasila i njihovih sadržaja) za Skupštinu Srbije, predsednika parlamenta Nebojšu Stefanovića i svih 250 poslanika.

Agencija je 50 odsto u vlasništvu Hrvata i ne priprema samo klasični pres-kliping već, kako saznajemo, sastavlja i izveštaje s raznih sednica u Skupšini i zasedanja odbora, na kojima se, osim pripreme zakona i propisa, razmatra i kontroliše rad najvažnijih državnih institucija, zbog čega su neke čak zatvorene za javnost.Cure podaci- Hrvatska firma prati srpski parlament. Na taj način podaci cure na sve strane, celokupna zakonodavna vlast države je praktično servirana na tacni Hrvatima. Analiza je vrlo temeljna, sve se izuzetno opsežno prati. Osim pres-klipinga štampe, TV i radio emisija, portala, „Medika kliping“ pravi izveštaje o svim aktivnostima, zbog čega se sumnja da podaci cure - kaže izvor Kurira.Prema njegovim rečima, vrlo je problematično to što je odobreno da jednu od tri najvažnije institucije u državi prati strana firma.- To je potpuno neodgovorno i neozbiljno iz više razloga, pre svega bezbednosnih. Na samom su izvorištu, znaju šta se dešava s propisima, koji su zakoni u planu. Dalje, ispada da građani Srbije praktično plaćaju Hrvate da ih prate - dodaje on.„Medija kliping“, inače članica „Medija intelidžens grupe“ (u prevodu - obaveštajna grupa) 50 odsto je u vlasništvu Saše Kolenka, hrvatskog državljanina, jednog pravnog i dva fizička lica iz Slovenije (pogledaj okvir). Stefanović nije upućenIako je više od godinu dana predsednik Skupštine, Nebojša Stefanović nije upućen u to ko analizira medije za njega, kolege poslanike i ceo parlament, niti ko prati njihov rad.- Zaista ne znam ništa o tome. Molim vas da se obratite generalnom sekretaru Skupštine - kazao je Stefanović.Uprkos pozivima i zvanično poslatim pitanjima, iz „Medija klipinga“ do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovore o njihovom poslovanju u srpskom parlamentu.

Sve je na izvol'te... Skupština Srbije na meti Hrvata
Sve je na izvol'te... Skupština Srbije na meti Hrvata

Ko su vlasnici firme „Medija kliping“1. Saša Kolenko, Hrvatska Udeo: 50%2. Tatjana Novak, Slovenija Udeo: 18,5%3. Boštjan Vilčnik, Slovenija Udeo: 18,5%4. „Pres-kliping“, Slovenija Udeo: 13%

Kumovska veza do demokrataJedna od najbližih saradnika predsednika parlamenta Nebojše Stefanovića jeste njegov portparol Biljana Popović Ivković, inače supruga Branislava Ivkovića, nekadašnjeg visokog funkcionera SPS, a sada člana SNS. Zanimljivo je da je Ivkovićevoj kuma voditeljka Olivera Kovačević, koja je već duže u vezi sa Borislavom Stefanovićem, članom GO DS i šefom poslaničke grupe te stranke.- Ivkovići su vrlo bliski s kumom, zajedno su na svim porodičnim slavljima... - kaže sagovornik Kurira.Revidiraćemo ugovoreJana Ljubičić, generalni sekretar Skupštine Srbije, kaže da je ugovor s „Medija klipingom“ nasleđen iz prethodnog saziva:- Radi se, u toku je provera i po potrebi revidiranje svih spornih ugovora. Ugovor s „Medija klipingom“ nije raskinut, ali to imamo u planu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track