AFERA VANBRAČNO DETE: Otkrivamo ko je Tomina Holanđanka
Foto: Zorana Jevtić

Elizabet Farel vodila dvostruki život

AFERA VANBRAČNO DETE: Otkrivamo ko je Tomina Holanđanka

Politika -
Žena za koju Šešelj tvrdi da je bila Nikolićeva ljubavnica aktivno je učestvovala u radu Nove komunističke partije, a prema nekim navodima, predstavljala se i kao Džoan Mun

BEOGRAD - Žena koju je Vojislav Šešelj označio kao bivšu ljubavnicu Tomislava Nikolića i majku njegovog vanbračnog deteta više godina bila je aktivni član Nove komunističke partije, novinar, posebno zainteresovana za pitanje Kosova, pratila je Slobodana Miloševića i bila u pravnom timu šefa SRS.Elizabet Farel, za koju na pojedinim blogovima i forumima bivših britanskih komunista tvrde da je koristila i drugo ime - Džoan Mun i da je bila špijun južnokorejske bezbednosne agencije NIS, ali za šta nema dokazala, počela je sa političkim aktivizmom sa 18 godina. Prvo se pridružila holandskim komunistima, a zatim, po dolasku u London, gde je živela do 2004, bila član Nove komunističke partije i pomoćnik urednika u njihovom glasilu Nju vorker. Ovo je u razgovoru za Kurir potvrdio i generalni sekretar britanskih komunista Endi Bruks.Pisala o Kosovu- Sećam se nje, bila je mlada i lepuškasta, imala je oko 19 godina kada je iz Holandije došla u London i učlanila se u stranku - počinje priču o Farelovoj Bruks.Bruks navodi da je Farelova bila član stranke i reporter Nju vorkera do jeseni 2004. godine i da je to poslednji put kada su je videli.- Bila je član londonskog komiteta stranke i aktivna u organizaciji Solidarnost za Srbiju i Koreju. Sećam se da mi je pominjala jednom prilikom da je upoznala Miloševića - kaže Bruks.Na sajtu Nove komunističke partije mogu se naći i njeni članci, sa sastanaka Komiteta za odbranu Miloševića, u kojima Farelova upozorava na narušeno zdravstveno stanje bivšeg predsednika i poziva da se odbrani njegov život. Bivša ljubavnica predsednika Srbije, kako je rekao Šešelj, pisala je i za veb-magazin Komunist, a u autorskom tekstu „Kosovo - nastavak konflikata“, objavljenom u maju 2004. godine, bavila se bombardovanjem Srbije 1999. godine i delovanjem UČK u južnoj srpskoj pokrajini.- Agresija na Jugoslaviju je usledila nakon „mirovne konferencije“ u Rambujeu, gde je predsednik Milošević odbio ultimatum postavljen Srbiji u vidu imperijalističkih zahteva o dislociranju trupa na njenoj teritoriji. UČK im je tada došao kao poručen, poslužio im je kao izgovor za razaranje vojnih i civilnih objekata, za nekoliko hiljada stradalih... - navodi Farelova u tekstu.Da podsetimo, baš u periodu kada je isparila iz Londona, Farelova je, prema rečima Vojislava Šešelja i njegovih saradnika, zatrudnela sa predsednikom Srbije i rodila mu ćerku.Farelova je u ponedeljak zatražila od Tomislava Nikolića da demantuje navode bivšeg kuma, ali on se do zaključenja broja nije oglasilo.

Još 2008. pitala Nikolića za vanbračno dete... Gordana Pop Lazić
Još 2008. pitala Nikolića za vanbračno dete... Gordana Pop Lazić

SastanakZa Kurir je juče progovorila i nekadašnja članica Srpske radikalne stranke Gordana Pop Lazić, koja je potvrdila priču Nataše Jovanović da je Tomislav Nikolić njih dve molio da nađu Farelovoj mesto u pravnom timu za odbranu šefa SRS.- Sastala sam se jednom s njom i Natašom, na pola sata, kada nas je Toma molio da je primimo sa zahtevom da vidimo da li ona može da se uključi u rad stranke - kaže Pop Lazićeva, ona nije želela da komentariše Šešeljeve navode, iako je lično ona Nikolića u Skupštini 2008. godine prozvala pitanjem da li ima vanbračno dete, koje, kako je navela, „taj moralista nije priznao“.Stanislava Pak, savetnica predsednika Srbije za medije, juče nije želela da komentariše naša saznanja.

Upućen u sve... Nemanja Šarović
Upućen u sve... Nemanja Šarović

Hit ko je sve paradirao u Kralja Milana ELIZABET FAREL DOLAZILA U SKUPŠTINUPrema rečima Nataše Jovanović i Nemanje Šarovića, Farelova je u više navrata dolazila u Skupštinu Srbije, gde je provodila i po nekoliko sati.- Najčešće smo se viđale u Skupštini, gde je ona satima sedela. Čak sam i napuštala sednice na kojima nisam govorila kako bih joj pravila društvo. Sve to može da se proveri jer se vodi evidencija ko ulazi i ko se s kim sastaje - kaže Jovanovićeva.I Nemanja Šarović je za Kurir rekao da misli da je Farelovu upoznao upravo u Skupštini.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track