AFERA VANBRAČNO DETE: Toma Nikolić najurio švalerku čim je ostala trudna!

Radikalka Nataša Jovanović o predsednikovoj aferi

AFERA VANBRAČNO DETE: Toma Nikolić najurio švalerku čim je ostala trudna!

Politika -
Bivša desna ruka Tomislava Nikolića kaže da je on svojevremeno pokušavao da se otarasi Farelove, pa su je vratili u Holandiju. Skini mi je s grbače, šalje mi poruke da je u drugom stanju, otkriva ova radikalka šta joj je ranije rekao predsednik Srbije

BEOGRAD - Funkcionerka SRS Nataša Jovanović iznela je za Kurir nove detalje u vezi sa aferom „vanbračno dete“ koja trese Srbiju i tvrdnjom lidera radikala Vojislava Šešelja da predsednik države Tomislav Nikolić ima ćerku iz veze sa Holanđankom Elizabet Farel. Ona kaže da joj je lično Nikolić pokazivao poruke Farelove u kojima mu je pisala da je trudna.Smerna ženaJovanovićeva za naš list kaže da je imala prilike dva puta da je sretne, a oba puta joj je taj zadatak poverio Tomislav Nikolić.- Prvi put je to bilo negde 2003. ili 2004. godine. Bila je naš gost. Po mojoj proceni, desetak godina je mlađa od mene. Provela sam je kroz Skupštinu, pokazivala joj grad. Na mene je ostavila utisak smerne osobe. Posle nekoliko meseci pozvao me je Nikolić usplahireno i rekao: „Ova Elizabeta koja je bila tu, hoće da se vidi sa mnom, kaže da ima problem na granici.“ Poslao me je da odem na aerodrom i rešim tu situaciju.Otišla sam na aerodrom sa Igorom Bečićem. On je vozio. Došao je načelnik policije, predstavila sam se, on me je odveo do nje. Bila je sva usplahirena i govorila je kako nije kriva i da ne zna zašto su je zadržali. Pitala je sve vreme gde je Nikolić i govorila da mora da se vidi s njim. Vraćena je u Holandiju posle tri dana zadržavanja u ekstradicionom pritvoru na aerodromu. Nikolić mi je ispričao da mu šalje poruke u kojima ga obaveštava da je u drugom stanju. Mislim da je tu bila i Gordana Pop Lazić - uverava Jovanovićeva.Bivši radikal, a sadašnji potpredsednik Skupštine Igor Bečić juče je uporno izbegavao da se javi novinarima Kurira. I brojevi Gordane Pop Lazić ostali su nedostupni.Muk u PredsedništvuNiko iz Predsedništva juče nije želeo da komentariše navode Vojislava Šešelja.S druge strane, analitičar Dušan Janjić kaže da mediji imaju pravo da pišu o stvarima iz privatnog života političara, ali i da je predsednik morao da se zbog svega što se pojavilo u medijima oglasi.- Prvo, jer upravo on u svoj rad uključuje i celu svoju porodicu, kroz koju promoviše porodične vrednosti. On nije učinio krivično delo, ali ako je ovo tačno, uradio je nemoralnu stvar. Otvaranje sličnih afera u demokratskom svetu je normalna stvar i to jeste zadatak medija. Nismo mi Severna Koreja. A svaki političar treba da bude svestan da javnost ima pravo da zna sve o njima. Ako nije tačno, najnormalnija stvar je da se dostave dokazi - naglasio je Janjić, dok Marko Nicović smatra da ovakve stvari moraju da se ispitaju do kraja, jer u suprotnom mogu da budu predmet ucena iz raznoraznih političkih razloga.Šešelj otvorio aferu Inače, Šešelj je, između ostalog, izjavio da prema Nikoliću oseća mržnju i tvrdio da ima dokaze o njegovom vanbračnom detetu s Holanđankom koja je bila prijatelj radikala.

ReagovanjaSanda Rašković Ivić, DSSTREBA DA GA PRIZNASvaki muškarac koji ima vanbračno dete ima obavezu da to dete prizna i da se njime bavi. Sve ostalo je moralna bruka. Nije sramota imati dete, ali jeste moralni problem ne priznati ga. Aleksandar Senić, SDSMORA BITI ODGOVORAN PREMA DETETUUkoliko je to dete zaista Tomino, ne vidim razlog zašto ga ne bi priznao. Svaki političar trebalo bi pre svega da bude čovek.Bojan Pajtić, DSNE PODRŽAVAM KAMPANJUNemamo dobro mišljenje o politici i političkoj prošlosti Tomislava Nikolića. Naprotiv. Ali neću podržati kampanju na ličnoj osnovi, kojom se nanosi bol nečijoj porodici. Aleksandar Đurđev, SLZAŠTITA PORODILJASamo neka se deca rađaju! I moramo da zaštitimo zaposlene porodilje od otkaza kojima su svakodnevno izložene.

BORI SE ZA PRAVA Savetnica u Vladi Dušica Jevđenović poručuje Vojislav Šešelj ne bi lagao, on podržava samohrane majke!Lider radikala Vojislav Šešelj osvrnuo se u intervjuu Kuriru i na savetnicu u Vladi Srbije Dušicu Jevđenović, tvrdeći da ceo Beograd zna da je Nikolić i sa njom imao ljubavnu aferu i da je moguće da je upravo on taj političara s kojim ima sina.Jevđenovićeva nije demantovala Šešeljeve reči i poslala nam je sledeću izjavu:- Verujem da gospodin Šešelj, kao jedan intelektualac sa doktorskom disertacijom, sebi nikad ne bi dozvolio da iznosi u javnost neargumentovane informacije. Moj privatni život je samo moja stvar, kao i to ko je otac mog naslednika. Sa moje strane šaljem veliki pozdrav lideru radikala i verujem da će intenzivno raditi na očuvanju srpskih porodica i zaštiti samohranih majki. Kao savetnica u Vladi Republike Srbije mogu samo da dodam da treba raditi na natalitetu, koji je poslednjih godina vidno opao u našoj zemlji, i pomoći porodicama da njihova deca rastu u zdravom okruženju i nikad ne budu predmet političkih konflikata.

Sveštenik BilbijaVERUJUĆI SAM ČOVEK, NE BIH SE MEŠAOParoh SPC U Roterdamu Vojislav Bilbija u razgovoru za Kurir nije negirao tvrdnje lidera radikala, uz napomenu da je on pre svega sveštenik i da se bavi vernicima.- Verujući sam čovek i, molim vas, isključite me iz toga. Pozdravite mi Srbiju i moj narod u zavičaju, ali ja moram da se bavim drugim stvarima. Izvinite me - rekao je otac Bilbija.

Holanđanka progovorilaElizabet: Tomo, demantuj za deteŠešelj: Idemo na DNKElizabet Farel, Holanđanka za koju lider radikala Vojislav Šešelj tvrdi ima vanbračnu ćerku sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, u kratkoj izjavi za Kurir je poručila:- Mislim da Tomislav Nikolić to sada treba da demantuje. Tomu sam videla samo jednom, kada sam ga upoznala, a Šešelja znam. On laže.S druge strane, na ove navode Farelove Šešelj uzvraća:- Pretpostavljam da je pritiskaju. Šta, jer sada ispada da sam ja otac deteta? Pod punom odgovornošću stojim iza svega što sam rekao. I pristajem da odemo na DNK analizu utvrđivanja očinstva, ali to će morati da uradi i Tomislav Nikolić. Sve je lako dokazivo - kaže Šešelj za Kurir.Podsetimo, Šešelj je u današnjem intervjuu za Kurir izjavio da predsednik Srbije ima vanbračnu ćerku sa Holanđankom Elizabet Farel, koja je primila pravoslavnu veru i sada se zove Jelisaveta. Ona, prema tvrdnji Šešelja, ima ćerku, koja se rodila između 2003. i 2004. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja