ALBANCI PRISVAJAJU SRPSKE MINISTRE: Gašić i Ljajić predstavljeni kao Gaši i Ljaji!
Foto: Fonet

Drske provokacije

ALBANCI PRISVAJAJU SRPSKE MINISTRE: Gašić i Ljajić predstavljeni kao Gaši i Ljaji!

Politika -
Ono što sa sigurnošću mogu reći jeste da za poslednjih hiljadu godina moji preci žive u Kruševcu, rekao je ministar Gašić dodajući da je ponosan na svoje poreklo

BEOGRAD - Pred nastavak pregovora u Briselu, koji bi trebalo da rezultiraju sporazumom s Kosovom, portal "Preševa jone " (Naše Preševo) pokušao je da prisvoji srpske ministre Bratislava Gašića, ministra odbrane i ministra trgovine Rasima Ljajića.Prema tvrdnji kosovskog medija, Gašićevo prezime isuviše podseća na albansko prezime Gaši, dok je u slučaju minstra trgovine novinar odlučio da iz Ljajićevog prezimena ukloni slovo "ć". Ministar odbrane Bratislav Gašić za naše medije je negirao istinitost pisanja ovog albanskog portala ističući da je sam istraživao porodično stablo .

- Ono što sa sigurnošću mogu reći jeste da za poslednjih hiljadu godina moji preci žive u Kruševcu - rekao je Gašić dodajući da je ponosan na svoje poreklo. O tome, kako je rekao, ko su i kakvi su vekovima bili Gašići, najbolje svedoči spomen - ploča u Zejtinliku njegovom pretku Radošu Gašiću, borcu Šumadijske divizije. Ministar trgovine Rasim Ljajić obajsnio je da jedino što može da kaže je da je to glupost.

- Potkrepio bih to i onom narodnom izrekom da "dokon pop i jariće krsti"- rekao je Lajić za beogradske medije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track