ALEKSANDRA JOKSIMOVIĆ: Hrvatska ne želi da pokaže da je popustIla na zahtev Brisela
Foto: Fonet Bozidar Petrovic

ALEKSANDRA JOKSIMOVIĆ: Hrvatska ne želi da pokaže da je popustIla na zahtev Brisela

Politika -

BEOGRAD - Predsednica Centra za spoljnu politiku Aleksandra Joksimović izjavila je da u Zagrebu još uveka nema zvanične potvrde da je došlo do dogovora o prekidu blokade pregovora Srbije i EU, jer se, kako je navela, čini da Hrvatska nije želela da pokaže da je popustila u odnosu na zahteve Brisela.

"Pretpostavljam da su želeli da pripreme domaće javno mnjenje", kaže Joksimovićeva, govoreći o tome zašto u Zagrebu nema zvanične potvrde da je došlo do dogovora sa Briselom.

Ona je podsetila da je komesar za proširenje Johanse Han jasno izašao na konferenciju za novinare i rekao šta je dogovoreno. Evropska unija je, kako je ocenila, pokazala da je dovoljno snažna da se, kada postoji politička volja, napravi iskorak i da se sve članice ubede da slede određenu politiku, rekla je Joksimović, komentarišući odblokiranje pregovora Srbije sa EU.

Joksimovićeva veruje da je došlo i do određenih diplomatskih ubeđivanja da bi Hrvatska trebalo da popusti u svom stavu i navodi da verovatno postoje u pregovaračkom okviru detalji koji će pomoci Hrvatskoj da izađe iz neprijatne situacije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track