AMBASADOR ITALIJE: Samit je dobar signal za evropsku budućnost Srbije
Foto: Marina Lopičić

Treći samit Kine i zemalja centralne i istočne Evrope

AMBASADOR ITALIJE: Samit je dobar signal za evropsku budućnost Srbije

Politika -
Mislim da je to veoma dobar korak napred, i takođe u skladu sa onim što smo mi govorili proteklih meseci i godina - da Srbija ima veoma konstruktivnu ulogu u regionalnoj saradnji, rekao je Đuzepe Manco

BEOGRAD - Ambasador Italije u Beogradu Đuzepe Manco ocenio je sinoć da je održavanje Trećeg samita Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope u Beogradu veoma dobar korak napred i pozitivan signal za evropsku budućnost Srbije.

"Mislim da je to veoma dobar korak napred, i takođe u skladu sa onim što smo mi govorili proteklih meseci i godina - da Srbija ima veoma konstruktivnu ulogu u regionalnoj saradnji", rekao je Manco.

"Videli smo mnogo bilateralnih sastanaka održanih u Beogradu, a to što su Srbija i Beograd bili domaćini ovog sastanka dobar je signal za Srbiju, za njenu budućnost u Evropi, kao i za region", dodao je italijanski ambasador.Navevši da svakako treba sačekati konkretne rezultate Samita, Manco je ocenio da su u svakom slučaju sama ideja i koncept na kojima se temelji Samit pozitivni.

"Kada govorimo o regionalnoj integraciji, rastu, međusobnoj povezanosti, to je ono o čemu je Italija, kao predsedavajući EU, govorila proteklih šest meseci. To su teme i pitanja gde zaista želimo da napredujemo. Dakle, to je dobra stvar", rekao je on na prijemu povodom 90. godišnjice osnivanja ambasade Italije u Beogradu. Ambasador Manco je primetio da postoji još jedna stvar u vezi sa Samitom koja se savršeno poklapa s programom italijanskog predsedavanja, a to je stavljanje Srbije u centar Balkana i njeno predvođenje regiona na putu ka EU.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track