AMBASADOR SKAT: Imam snažne radne odnose sa premijerom i ministrima
Foto: Marina Lopičić

Za stabilnu Srbiju koja je stabilna i napreduje u reformama

AMBASADOR SKAT: Imam snažne radne odnose sa premijerom i ministrima

Politika -

BEOGRAD - Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat ocenio je da ima snažne radne odnose sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, kao i sa svim ministrima u vladi, jer dele isti interes, a to je stabilna Srbija koja napreduje u reformama, beleži rast i napreduje ka članstvu u Evropsku uniju.

Skat je rekao da ima snažne radne odnose ne samo sa premijerom Vučićem već i sa svim ministrima, uključujući i one koji su kritikovali neke njegove komentare.

"Svi mi imamo svoje uloge. Moja uloga je da podržavam američke interese i predstavljam američke vrednosti. Uloga srpskih političkih lidera je da podržavaju Srbiju i srpske interese, što oni i čine na način za koji misle da je najbolji. Međutim, mislim da imamo isti interes, a to je Srbija koja je stabilna, koja napreduje u reformama, koja beleži rast i napreduje ka članstvu u EU", rekao je Skat.

Prema njegovim rečima, svedoci smo makroekonomske stabilizacije u Srbiji, kao i rasta koji je iznad norme u Evropi. "Sve su to pozitivni koraci, ali pred Srbijom je dug put i mislim da ona treba da nastavi sa reformama ka modernizaciji ekonomije, harmonizaciji propisa sa pravom EU i SAD će učiniti sve što mogu da je podrže", kaže ambasador.

Na pitanje da li je bezbednosna situacija u Srbiji pogoršana posle pronalaženja oružja u blizini kuće premijera, ambasador je rekao da je stabilnost u ovom regionu uvek razlog za brigu, ali da mu o ovom slučaju nisu poznati detalji. "To je na premijeru i službama bezbednosti koje, siguran sam, o tome znaju mnogo više od mene", zaključio je Skat.

(Tanjug/Danas)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track