ANTIĆ: Šešelj ne može da utiče na stabilnost, nije ovo Srbija od pre 12 godina
Foto: Zorana Jevtić

Naivna očekivanja

ANTIĆ: Šešelj ne može da utiče na stabilnost, nije ovo Srbija od pre 12 godina

Politika -
Vlada Srbije je u vezi sa privremenim puštanjem na slobodu Šešelja iskazala punu odgovornost i uložila napor da do tog puštanja dođe, što bi učinila i u slučaju bilo kog drugog građanina Srbije

BEOGRAD - Privremeno puštanje na slobodu g. Vojislava Šešelja je događaj od isključivo humanitarnog značaja za njega samog i za njegovu porodicu i prijatelje.

Vlada Srbije je u vezi sa privremenim puštanjem na slobodu g. Šešelja iskazala punu odgovornost i uložila napor da do tog puštanja dođe, što bi učinila i u slučaju bilo kog drugog građanina Srbije, koji bi se našao u sličnoj poziciji.

Što se tiče mogućeg javnog angažmana g. Šešelja po dolasku u Srbiju, jasno je da to ne može imati značajniji efekat na politička zbivanja u zemlji, a naročito ne može uticati na stabilnost i funkcionisanje Vlade. Takva očekivanja su čak i naivna, jer današnja Srbija, na sreću, nije ona Srbija iz koje je g. Šešelj pre skoro 12 godina otišao u Hag, a pogotovu nema nijednu dodirnu tačku sa politikom koju je g. Šešelj tada zagovarao.

Jednostavno, ideje o tome da je Split srpski grad, na sreću, ne pripadaju političkoj realnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track