BABIĆ O MANIRIMA I MEZOTERAPIJI: SNS u Skupštini ne koristi reči stoko, đubre i ološu
Foto: Zorana Jevtić

Šef Poslaničke grupe Srpske napredne stranke

BABIĆ O MANIRIMA I MEZOTERAPIJI: SNS u Skupštini ne koristi reči stoko, đubre i ološu

Politika -
Skupština Srbije radi svakog meseca bez obzira na to što poslovnik definiše po tri meseca prolećnog i jesenjeg zasedanja

BEOGRAD - Šef Poslaničke grupe Srpske napredne stranke (SNS) u Skupštini Srbije Zoran Babić izjavio je danas da dinamika promene države i reformi, koje diktiraju Vlada Srbije i premijer Aleksandar Vučić, zahteva pun rad parlamenta, što Skupština i čini.

Babić je rekao da Skupština Srbije radi svakog meseca bez obzira na to što poslovnik definiše po tri meseca prolećnog i jesenjeg zasedanja.

On je ukazao da je, na žalost, Skupština od uvođenja višestranačja bila opterećena nepravilnostima, ali da je od svakog poslanika bitnija insistucija Skupštine i da građani žele ljude koji će donositi zakone u njihovom interesu, a ne one koji će se "hvatati za okovratnike" i praviti ružne scene, rekao je Babić u Jutarnjem programu.

Babić je istakao da su SNS i njen poslanički klub pokazali agilnost, energičnost i marljivost i da "nije upotrebljavala reči "stoko", "đubre", "ološu", sve ono što smo čuli od gospodina Živkovića, od gospodina Šutanovca, od predstavnika bivšeg režima".Babić je rekao da su građani u Vojvodini nezadovoljni predsednikom vojvođanske vlade i liderom DS Bojanom Pajtićem, jer je "Vojvodina od motora razvoja i najrazvijenijeg dela naše države, došla na začelje".On je ukazao da građani ne žele vlast, koja je služila samo da se preko Fonda za razvoj Razvojne banke Vojvodine i različitih drugih institucija vezanih za tu pokrajinu "pune svoji džepovi".

O Milanu Beku

Babić je rekao da pozdravlja sve napore MUP-a da se otkriju i procesuiraju oni koji su pokušali da ubiju biznismena Milana Beka i da efikasnost, koju je do sada pokazao MUP, daje nadu da će počinioci biti otkriveni.

O Beogradu na vodi...

Govoreći o "Beogradu na vodi", Babić je podsetio da je više od 1.000 ljudi pokazalo interesovanje za prvih više od 300 stanova, da je do sada od 252 nelegalnih objekta, već 170 objekata uklonjeno, da je 88 porodica prebačeno u normalne stanove i da će taj projekat promeniti geografiju Beograda, Srbije i ovog dela Balkana.

... i mezoterapiji

Upitan o vlastitoj izjavi da nema ništa protiv mezoterapije i o estetskoj hirurgiji, Babić je odgovorio da "ukoliko želimo da napredujemo kao društvo, da zauzmemo svoje mesto u evropskoj porodici uređenih država (...) neophodna je baš ta vrsta priznanja, podstaći ljude da sve više vode računa o sebi".

(Tanjug/Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track