BABIĆ U VALJEVU: Kraljevo je divan grad, izbori su 26. aprila
Foto: Zorana Jevtić

Najnoviji babićizam

BABIĆ U VALJEVU: Kraljevo je divan grad, izbori su 26. aprila

Politika -

Funkcioner naprednjaka Zoran Babić bio je gost izbornog štanda SNS na Gradskom trgu u Valjevu, a prisutni su bili svedoci njegovih novih lapsusa.

Član predsedništva SNS-a i bivši šef poslaničkog kluba naprednjaka u republičkom parlamentu Zoran Babić bio je danas gost izbornog štanda SNS-a na Gradskom trgu u Valjevu. „Osim što sam došao da obiđem ovaj divan grad, pun duha, istorije i kulture, ali pre svega grad pun ove lepe mladosti što stoji iza mene, koja je veoma aktivna u SNS, došao sam da dam podršku Opštinskom odboru u predizbornoj kampanji. Mislim da je Srbija za prethodne dve godine, a na taj način i sam grad Kraljevo, prošla kroz jedan težak period...“, izgovori Babić dve greške već na samom početku svog govora.

Niti je u Kraljevu, niti daje podršku Opštinskom odboru. Kada su mu novinari došapnuli da je u Valjevu, a ne u Kraljevu, Babić, uz izvinjenje, objašnjava da je „juče bio u Kraljevu, a taj grad je blizu njegove Vrnjačke Banje, pa je malo emotivno vezan za Kraljevo, a i inače ovih dana u kampanji puno putuje..."

Funkcioner naprednjaka je podsetio da smo se za poslednje dve godine suočavali sa recesijom, zaostalim dugovima, sa poplavama, ali smo se i stabilizovali. „Počeli smo da vraćamo stare dugove, prepolovili smo deficit, privukli smo stranih investicija za 1,7 milijardi evra, 120.000 ljudi je dobilo svoj posao.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Znam da ima onih koji su skeptični, onih koji nemaju posao, ali želimo da napredujemo na biznis listi, da i dalje privlačimo strane investicije, ali ono što je važno želimo da podstaknemo domaća mala i srednja preduzeća. Mislim da i u Valjevu, ali i širom Srbije, postoji mnogo malih preduzeća koja pošteno i odgovorno rade“, rekao je Babić.

Podseća da je Vlada Srbije samo u ovoj godini opredelila 16 milijardi dinara za podsticanje nove proizvodnje, za novu opremu i mašine. Najavljuje da će u budžetu Srbije biti i „startnih sredstava“, a prioritet je i žensko preduzetništvo.

Babić pogreši još jednom, ovaj put bez izvinjenja, rekavši da nam se 26. približava. Zastade, novinar došapnu 24, Babić se ispravi pa reče – „24. je dan kada će Srbija odlučivati između budućnosti i prošlosti. Mnogo je onih koji nam daju laka obećanja, nagledao sam se ovih dana busanja u junačke grudi, žalosno je što ima onih koji bi da nas vrate u haos i beznađe devedesetih. Za SNS i Aleksandra Vučića najbitnija je budućnost“, poručio je Babić.

(Kolubarske.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track