BAHAĆENJE: Tomo, zašto si prsatoj savetnici dao diplomatski pasoš?

Objasni političari upozoravaju na kršenje zakona

BAHAĆENJE: Tomo, zašto si prsatoj savetnici dao diplomatski pasoš?

Politika -
Tomislav Nikolić demonstrira svoju moć time što je mimo zakona dao ispravu Dušici Jevđenović (23), tvrde sagovornici Kurira

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić se bahati i ponaša kao apsolutni vladar, a poslednji u nizu primera je dodeljivanje diplomatskog pasoša mladoj prsatoj savetnici u Vladi Dušici Jevđenović (23), ocenjuju sagovornici Kurira. Vojislav Šešelj, predsednik SRS, kaže:

- Nikolić je čak i svojoj tašti dodelio diplomatski pasoš, a verovatno i svim članovima bliže i dalje porodice. Ne znam po kom osnovu je dao diplomatski pasoš toj devojci, ali može se zaključiti.Deli kako stigneJanko Veselinović, samostalni poslanik, kazao je da Nikolić ne deli samo diplomatske pasoše nego i medalje, odlikovanja i pomilovanja.- To svakako predstavlja ponašanje „država, to sam ja“. Diplomatski pasoš treba da imaju ljudi koji za to imaju pravo. A kod nas svako ko poželi da poseduje taj pasoš, a u dobrim je odnosima sa predsednikom države, dobiće ga - rekao je Veselinović, a istog je mišljenja i Bojan Pajtić iz DS:- Predsednik ne sme da deli pasoše. Zakoni jasno određuju ko i pod kojim uslovima može da dobije diplomatski pasoš.Postoji ozbiljan problemVladimir Pavićević, zamenik predsednika NS, kaže da je osnovno da se poštuje zakon.- Vladavina prava pre svega! Zato predlažem da i u ovom slučaju istražite da li je poštovan zakon. Ako nije, onda imamo problem - rekao je Pavićević, dok Dijana Vukomanović nije želela da komentariše.(S. Đ.)

Rašković IvićNADLEŽNI DA REAGUJUOštrog je stava i Sanda Rašković Ivić, predsednica DSS, koja kaže da postoji sistem i postoje načini kako on funkcioniše.- Ako je utvrđen prekršaj u pojedinim postupcima predsednika Nikolića, nadležne institucije da reaguju - kaže ona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track