BAHATI SOCIJALISTI: Bajatović vozi pod rotacijom, Mrkonjić s mečkom na šetalište

Funkcioneri SPS uhvaćeni u kršenju saobraćajnih propisa

BAHATI SOCIJALISTI: Bajatović vozi pod rotacijom, Mrkonjić s mečkom na šetalište

Politika -
Ovo su tek neki od primera bezobzirnog ponašanja političara, koji bi trebalo da budu primer. Niko nema pravo da ometa saobraćaj i ugrožava živote, kaže profesor Vujanić sa Saobraćajnog fakulteta

BEOGRAD - I dok Nebojša Stefanović, ministar policije, insistira da nijedan funkcioner, osim onih koji su štićene ličnosti, ne smeju da koriste blinkere, Dušan Bajatović, direktor „Srbijagasa“, vozi se pod rotacijom! Bahato ponašanje pokazao je i drugi socijalista, koji je svoj „mercedes“ uparkirao tik ispred zgrade Skupštine, ne obazirući se na pešake.A ovo su samo neki od primera bezobzirnog ponašanja poslanika i drugih javnih funkcionera, koji bi svojim ponašanjem trebalo da budu uzor građanima Srbije.Sve zbog „imidža“- Bajatović nije štićena ličnost, nije mu ugrožena bezbednost. Ipak, on koristi rotaciju. On to doživljava kao nekakav statusni simbol. Direktor je, ima ogromnu platu, oko 20.000 evra mesečno - kaže izvor Kurira iz ovog javnog preduzeća i dodaje:- Sad i da mu traže da vrati te rotacije, on nikad ne bi pristao na to. Navikao je na taj, kako on kaže, životni stil.Ni drugi socijalista Mrkonjić u četvrtak ujutru nije se obazirao na propise. Da li je bivšeg ministra mrzelo da se prošeta od parkinga za poslanike do Skupštine, ili nije bilo mesta za parkiranje, tek Mrkonjić je svoj automobil zaustavio tik ispred ulaza u parlament.Mrkonjić se nonšalantno provozao ispred Skupštine, ne mareći za građane koji su tuda prolazili.„Mercedes“ je parkirao ispod drveća koje se nalazi odmah kod ulaza, baš u hlad.Pooštriti kazne- Srpski političari poznati su po kršenju i mnogo ozbiljnijih propisa - upozorava Milan Vujanić, profesor na Saobraćajnom fakultetu, koji smatra da bi za funkcionere kazne trebalo da budu mnogo strože.- Zakon o bezbednosti saobraćaja je pisan kako bi se zaštitili životi i on mora biti isti za sve. Niko nema pravo da ometa saobraćaj i da ugrožava živote ljudi. Upravo političari moraju biti posebno odgovorni i savesni jer oni daju primer građanima. Ozbiljniji prekršaji državnih službenika u saobraćaju u svakoj civilizovanoj zemlji sankcionišu se ne samo kaznenim odredbama ovog zakona već i povlačenjem sa javne funkcije - zaključuje Vujanić.

I OVI POLITIČARI SU DIVLJALI PO DRUMOVIMASreten RadovanovićUDARIO ČOVEKA I ZBRISAOU decembru 2014. godine zamenik predsednika Skupštine grada Šapca Sreten Radovanović, pod dejstvom alkohola, pokosio je biciklistu u ovom gradu i pobegao s mesta udesa. Čovek je s teškim telesnim povredama završio u šabačkoj bolnici, a Radovanović je priveden na trežnjenje. Prilikom hapšenja pozivao se i na odbornički imunitet, pa na funkciju zamenika predsednika Skupštine grada. Nakon ovog skandala podneo je ostavku.Dragan ŠormazIZAZVAO UDES I POBEGAOPoslaniku SNS Draganu Šormazu 2013. godine „pauk“ je odneo automobil zbog nepropisnog parkiranja. Šormaz je za medije tada priznao da je znao da čini prekršaj, ali da je „rizikovao“.- Vraćao sam se kasno iz Skupštine i već su sva mesta za parking bila zauzeta. Rizikovao sam i ostavio automobil preko noći i ujutro ga je odneo „pauk“. Šormaz je 2008, kako su mediji pisali, izazvao i udes na putu Sokobanja-Aleksinac, a iako nije bilo povređenih, napustio je mesto nesreće, ne sačekavši policiju.Nikola SelakovićLIMUZINOM SKOKNUO PO BUREK, ZAKRČIO ULICUKako je Kurir pisao, ministar pravde i potpredsednik SNS Nikola Selaković u maju ove godine iskoristio je službenu limuzinu da skokne po doručak, a tom prilikom automobil je parkirao nasred ulice, ugrozivši saobraćaj u centru Beograda.Velimir Ilić i Tomislav NikolićBLOKIRALI PUT SLEPIMAPredsednik Srbije Tomislav Nikolić i Velimir Ilić, lider NS, parkirali su 2008. godine svoje automobile ispred Skupštine Srbije na reljefni deo trotoara, koji je rezervisan za kretanje slepih i slabovidih.Kako su mediji pisali, automobili Ilića i Nikolića preprečili su deo trotoara koji je napravljen upravo da bi pomogao slepim građanima da se lakše orijentišu.Igor BečićVIŠESTRUKI PRESTUPNIKIgor Bečić, potpredsednik Skupštine iz redova SNS, uhvaćen je nedavno u centru Zlatibora pored sivog BMW koji je nepropisno parkiran. Kako je Kurir pisao, Bečić se tom prilikom pravdao da je da auto nije njegov, već njegovog prijatelja - „Marka, crnog, visokog dečka“, koji je vozio bolesnu majku. Godine 2013. on je zaustavljen u Novom Sadu zbog korišćenja blinkera, koje nije želeo da preda saobraćajnoj policiji.Zoran PerišićKRŠI SVE PROPISEGradonačelnik Niša Zoran Perišić parkirao je u avgustu prošle godine svoj privatni automobil na popločani trotoar u centru Niša, gde je parkiranje zabranjeno. Svoju „tojotu“ gradonačelnik je ostavio upravo na stazi za slepe i slabovide. Kada je izašao iz automobila, Perišić je ulicu prešao van pešačkog prelaza.

Milutin MrkonjićŠTA JE TU NENORMALNO?!Umesto da se izvini građanima, Milutin Mrkonjić je za naš list poručio da je potpuno normalna stvar da svog „ljubimca“ parkira ispred zgrade Narodne skupštine.- Evo i sada se upravo tu uparkiravam i znate li koliko ovde ima vozila? Dvanaest. I šta je tu čudno?! To nije zabranjeno, ja radim u Skupštini. A da li tu bilo koja vozila treba da se parkiraju ili ne, ja ne znam. Nisam ja stručnjak za to - poručio je bivši ministar građevinarstva Mrkonjić.Dušan Bajatović, direktor „Srbijagasa“ nije odgovorio na poruke koje smo mu uputili ovim povodom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track