BAHATOST: Kum Radomira Nikolića na planinarenje putuje službenim automobilom

Evo kako troše pare građana Srbije

BAHATOST: Kum Radomira Nikolića na planinarenje putuje službenim automobilom

Politika -
Nikola Dašić, član IO SNS i savetnik guvernera NBS, nemilice arči službeno vozilo, pa se tako na svom blogu pohvalio da je autom centralne banke išao „na pentranje“

BEOGRAD - Nikola Dašić, savetnik guvernera za regionalni nadzor u filijalama NBS i član IO SNS, inače kum Radomira Nikolića, predsednika IO SNS i gradonačelnika Kragujevca, na planinarenje ide službenim vozilom centralne banke!Kurir je došao u posed fotografije na kojoj Dašić u martu ove godine pozira nakon „osvajanja“ Visočke banje nadomak Arilja, a iza njega je parkirana službena „škoda“ NBS.- Auto koji se vidi na fotografiji je u posedu centralne banke, a Dašić ga koristi i u slobodno vreme - čak i kad ide na planinarenje. Iako su uvedene mere štednje na svim nivoima, te se stalno apeluje da službenici štede gde god mogu, Dašić tera po svom. On je do izbora pre dve godine radio u Agenciji za privatizaciju u Kragujevcu, ali je posle izbora 2012. dobio posao u NBS preko svog kuma Radomira Nikolića - kaže izvor Kurira. Dašić, pak, tvrdi da auto koristi samo do posla i natrag, a kad smo mu saopštili da imamo njegovu fotografiju s planinarenja na kojoj se jasno vidi škoda NBS, te da je ta ista fotografija nalazi i na blogu na kojem on piše o svojim poduhvatima, rekao je:- Sačekajte da proverim, zovite me po podne, javiću se. Naravno, više se nije javljao na telefon, a njegova blog stranica je ugašena. I dok Dašić kaže da autom ide od kuće do posla i nazad, u NBS navode da on, po funkciji, ima pravo da koristi auto 24 sata.- Prednost korišćenja službenog vozila uračunata mu je u zaradu i na nju je obračunat porez na ličnu zaradu. Prema prethodnom pravilniku, NBS je pokrivala troškove do 20.000 kilometara. Postojećim pravilnikom, koji je stupio na snagu u maju ove godine, zaposleni je dužan da za pređenu kilometražu veću od 10.000 kilometara godišnje plati troškove amortizacije i održavanje vozila, kao i troškove utrošenog goriva - dodaju u NBS.

Štiti pajtose... Radomir Nikolić
Štiti pajtose... Radomir Nikolić

Osilio seBRIGA GA ZA VUČIĆEVE INSTRUKCIJENBS je nezavisna institucija, te kao takva ne podleže merama štednje javnog sektora koje aktuelna Vlada sprovodi - smanjenje plata, rezanje korišćenja službenih automobila... Međutim, Dašić bi kao visoki funkcioner SNS trebalo da poštuje odredbe o službenom automobilu, budući da je premijer Aleksandar Vučić propisao stezanje kaiša i pri korišćenju službenih vozila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track