BALŠA BOŽOVIĆ:Državni vrh sprečava institucije da rade svoj posao
Foto: Dado Đilas

Polemika DS-SNS oko Savamale

BALŠA BOŽOVIĆ:Državni vrh sprečava institucije da rade svoj posao

Politika -

BEOGRAD - Narodni poslanik i predsednik Gradskog odbora DS Beograda Balša Božović optužio je danas državni vrh da sprečava nadležne institucije da rade svoj posao kada je reč o rušenju objekata u Savamali.

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Božović kaže da to što ministru policije Nebojši Stefanoviću "smeta zainteresovanost međunarodne zajednice u slučaju Savamala" govori o tome da je Vlada Srbije očigledno zaboravila da su otvorena poglavlja 23. i 24. koja se tiču upravo vladavine prava.

"Nije Srbija ničije privatno vlasništvo pa da se skrivanje nasilja pravda unutrašnjim stvarima Srbije", naveo je Božović uveren da će, kako kaže, neodgovorno ponašanje vrha vlasti "koštati Srbiju na njenom evropskom putu".

Foto: Aleksandar Jovanović
Foto: Aleksandar Jovanović

SNS: Božović nastavlja da vrši pritisak na nezavisne organe

Gradski odbor Beograd Srpske napredne stranke ocenio je danas da su, u najmanju ruku, skandalozne izjave predsednik Gradskog odbora DS Beograda Balše Božovića, kojima nastavlja da vrši pritisak na nezavisne državne organe

"Vreme u kome ste vi odlučivali koga će policija da hapsi, protiv koga će Tužilaštvo podizati optužnicu je prošlost, kao i vaša stranka koju su građani kaznili na izborima", navedeno je u saopštenju.

SNS ističe da je "nedopustivo da bilo ko iz DS-a pominje vladavinu prava, kada je jedino pravo u vreme njihove vlasti bilo da ljudi bliski tadašnjem režimu opustoše Beograd".

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Tako su, kako se navodi, "nameštali tendere za podzemne kontejnere, pa su građani za to platili preko 117 miliona dinara", a "demokratska bahatost je bila velika, pa su građane opljačkali za dodatnih 650 miliona prilikom rekonstrukcije Bulevara kralja Aleksandra".

"Ako već želite da pokažete brigu, vratite građanima sve što ste opljačkali, a nezavisne državne organe pustite da rade bez pritisaka", poručio je Gradski odbor SNS.

Srpska napredna stranka pokazuje kako se radi u interesu građana, kako zakon jednako važi za sve i šta znači borba za modernu, uređenu i Srbiju na evropskom putu, stoji u saopštenju.

Predsednik Gradskog odbora DS Beograda Balša Božović optužio je ranije danas državni vrh da sprečava nadležne institucije da rade svoj posao kada je reč o rušenju objekata u Savamali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track