BIVŠI LIDER DEMOKRATA STAO UZ ZAŠTITNIKA GRAĐANA Pajtić: Glasaću za Sašu Jankovića!
Foto: Fonet, Zorana Jevtić

Odluka uoči predsedničkih izbora

BIVŠI LIDER DEMOKRATA STAO UZ ZAŠTITNIKA GRAĐANA Pajtić: Glasaću za Sašu Jankovića!

Politika -

NOVI SAD - Bivši lider Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je danas da će na predstojećim predsedničkim izborima glasati za Sašu Jankovića, jer ne želi da se "postidi svog izbora ili baci glas"

Pajtić je u pisanoj izjavi ocenio da rukovodstva stranaka građanske orijentacije treba da shvate da će " kalkulisanje sa idejom da na izborima uberu dnevno - političke poene" naići na prezir birača, ali i članstva.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

"Dosadašnja iskustva mi govore da Saša Janković stoički čvrsto stoji iza onoga u šta veruje, nezavisno od cene koju bi zbog toga mogao platiti. Samo tako je i moguće voditi dostojanstven život, a Srbiji je danas nasušno potreban dostojanstven predsednik", objavio je Pajtić na Fejsbuk (Facebook) profilu.

Pajtić je ocenio i da je Janković zbog pozicije zaštitinika građana koju obavlja, najupućeniji u "dubina nepravde" koju građani Srbije doživljavaju u kontaktu sa birokratizovanim državnim aparatom. On je ocenio da je današnje stanje u Srbiji štetno, da u njemu podela vlasti ne postoji, a zakoni su "za protivnike.Zbog toga nije lako ni zamisliti kompetentnijeg kandidata za šefa države", naveo je Pajtić i dodao da smatra da Janković neće ući u političku trgovinu sa režimom "kome su strane vladavina prava, demokratija, pravda, akademska čestitost".

Foto: Dragan Kadić
Foto: Dragan Kadić

Pajtić je naveo i da bi voleo da ima predsednika države " koji nema fiziološki otpor prema knjizi, pozorištu, znanju, i predsednika kojim bi se, makar povremeno, ponosio. Ljudi koji podržavaju građansku opciju ishod izbora ne posmatraju kao odgovor na pitanje ko će u narednih pet godina postavljati ambasadore i deliti odlikovanja, već kao razrešenje dileme da li da ostanu da žive u ovoj zemlji ili da emigriraju u prvu državu u kojoj im se ukaže bilo kakva perspektiva", naglasio je on.

PRELOMIO: Janković kandidat, iz opozicije još nema podrške!

Pajtić je istakao da su rukovodstva stranaka građanske orijentacije sama kriva zašto je sve manje važno da li će se stranke izjasniti o predsedničkom kandidatu ili će izbore prespavati. "Apel 100 uglednih ličnosti predstavljao je i neku vrstu moralnog naloga partijama koje su isti ti potpisnici toliko zdušno i javno podržavali. Verovao sam da je opozicija toliko pala, da će morati da posluša glas gradjana. Pogrešio sam", naveo je Pajtić.

ŽIVKOVIĆ ODLUČNO PORUČIO OPOZICIJI: Ne mudrujte, već se izjasnite o Jankoviću!

KURIR TV ANKETA: Kakve šanse Saši Jankoviću za predsedničke izbore daju građani

JOVANOVIĆ O PREDSTOJEĆIM PREDSEDNIČKIM IZBORIMA: Janković i Jeremić nemaju podršku LDP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track