Bojan Pajtić: Dosta sam bio premijer

Lider demokrata pravi izlaznu strategiju

Bojan Pajtić: Dosta sam bio premijer

Politika -
Predsednik vlade Vojvodine uverava da su mu dovoljna tri mandata i da neće ući u izbornu trku 2016. godine, dok mu naprednjaci poručuju da je crno sve što je uradio u pokrajini

BEOGRAD - Predsednik DS Bojan Pajtić rekao je da se neće kandidovati za predsednika vojvođanske vlade na narednim pokrajinskim izborima, koji bi trebalo da budu održani 2016. godine. Naprednjaci, međutim, smatraju da on mora odmah da podnese ostavku, a ne da najavu odlaska koristi kao alibi.Čeka se naslednik- U proleće 2016. biće sasvim drugačije raspoloženje ogromne većine građana, nego što je to možda bilo samo pre nekoliko meseci, te nemam nikakvu dilemu oko toga da će neko iz DS biti ponovo predsednik pokrajinske vlade - rekao je Pajtić za Tanjug i dodao da je sasvim dovoljno to što je na mestu predsednika pokrajinske vlade bio tri mandata i da misli da ima mnogo kvalitetnih ljudi koji tu funkciju mogu preuzeti.

Goran Knežević
Goran Knežević

Takođe, smatra da koalicija koja je izabrana na izborima 2012. u Vojvodini ima i pravo i nameru da do 2016. obavlja posao za koji je na izborima dobila mandat od birača.Izgubio podrškuS druge strane, funkcioneri SNS Goran Knežević i Igor Mirović za Kurir kažu da bi Pajtić trebalo odmah da ode jer je izgubio podršku Vojvođana.- On je odavno izgubio podršku građana Vojvodine. Nije teško zaključiti da bi tek kroz dve godine bio potpuno poražen na izborima. Sad je poslednji trenutak da ode na iole dostojanstven način, da ga građani ne pamte isključivo po najgorem jer je zlo i crno sve što je uradio u pokrajini u protekloj deceniji svoje vladavine - kaže potpredsednik SNS Goran Knežević.(B. B. - B. K.)

Branko RadunPAJTIĆ PRIPREMA ODLAZAKAnalitičar Branko Radun smatra da je Pajtićeva izjava potpuno nepotrebna i besmislena jer činjenice ukazuju da nema nikakve šanse da bude premijer pošto je njegov DS na ivici cenzusa.- To bi bilo isto kao da Boris Tadić kaže da se neće kandidovati za republičkog premijera. Naravno da neće, kad mu stranka ima oko pet odsto podrške. Pajtić se izgleda polako priprema za odlazak s vlasti, ali kao da pokušava da to odloži do 2016, što nije realno jer je izgubio legitimitet u pokrajini - ocenjuje Radun.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track