BOLI IH PORAZ: U Prištini sad hoće da prekinu Briselski dijalog
Foto: Twitter

Opet im kriva Srbija

BOLI IH PORAZ: U Prištini sad hoće da prekinu Briselski dijalog

Politika -
Nakon neuspelog pokušaja da postane član Uneskoa Priština je sada u dilemi da li treba nastaviti dijalog sa Beogradom u Briselu, preneo je portal KosovaPreš

PRIŠTINA - Poslanici i analiticari su, naime, za Prištinski Zeri rekli da je krajnje vreme da Kosovo promeni kurs dijaloga jer, po njihovom mišljenju, mnoge sporazume, kako tvrde, ne sprovodi upravo srpska strana.

I poslanica DPK Ganimete Musljiu, priznaje da treba revidirati postignute sporazume koje ne poštuje srpska strana.

"Mislim da treba revidirati postignute sporazume koji se ne sprovode ili ih srpska strana krši. Treba tražiti od garanta sporazuma da izvrši pritisak za poštovanje postignutih sporazuma", rekla je Musliu.

Poslanica DSK u Skupštini Kosova Meljihate Tërmkoli, je rekla da je vreme za revidiranje sporazuma sa Srbijom.

Priština, inače, sabotira primenu Briselskog sporazuma o formiranju Zajednice srpskih opština. Dan nakon što je u Parizu dvotrećinskom većinom odlučeno da Kosovo ne bude primljeno u članstvo te specijalizovane agencije UN, kosovska predsednika Atifeta Jahjaga je taj dokument dostavila Ustavnom sudu Kosova na ocenu ustavnosti.

Na taj način Jahjaga je zapravo pokušala da udovolji opoziciji koja bojkotuje rad kosovskog parlamenta zahtevajući da Briselski sporazum o formiranju zajednice srpskih opština bude povučen. ili da premjer Isa Mustafa podnese ostavku.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track