BORIS TADIĆ: Odluka Nikolića da se ne kandiduje rezultat trgovine a ne dogovora
Foto: Fonet

Vlast je nestabilna

BORIS TADIĆ: Odluka Nikolića da se ne kandiduje rezultat trgovine a ne dogovora

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je danas da je odluka aktuelnog predsednika Srbije Tomislava Nikolića da ne bude predsednički kandidat rezultat trgovine, a ne političkog dogovora sa Aleksandrom Vučićem.

- Da je zaista u pitanju dogovor i da ne postoji raskol unutar vladajuće stranke, ne bismo svedočili javnim 'pretnjama' kandidaturom Tomislava Nikolića svih prethodnih dana. Međutim, celokupna javnost je svedok toga da sve što Nikolić i Vučić kažu danas, već sutra mogu poreći - naveo je Tadić u pisanoj izjavi.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Prema njegovim rečima, do sada su građane obmanjivali o boljem životu i plašili ih državnim udarima i bezbednosnim pretnjama, a sada im troše energiju i na sopstvene sukobe, istovremeno ih obmanjujući postojanjem neverovatnog sklada unutar vladajuće stranke.

On je rekao da se ne radi o odluci da "dižu zajedno Srbiju iz pepela", da rešavaju pitanje mira i stabilnosti u regionu, da rade na razvoju zemlje, već isključivo o raspodeli funkcija, novca i ličnih interesa.

- Radi se o brutalnoj trgovini i svim principima koji iz toga proističu. I da ne bude zabune, radi se o raspodeli onoga što pripada gradjanima Srbije a ne njima lično, iako se već pet godina ponašaju kao da je Srbija njihovo lično vlasništvo - rekao Tadić.

Foto: Damir Dervišagić
Foto: Damir Dervišagić

On je dodao da je sada očigledno da je vladajuća stranka pod sloganom "Ujedinjeni možemo sve" bila ujedinjena samo oko ličnih interesa i uništavanja svega onoga što predstavljaju gradjanima kao razlog njihovog dogovora.

- Upravo zbog toga je ova vlast nestabilna, jer dogovori bazirani na ličnim i finansijskim interesima mogu biti poništeni svakog trenutka. Srbija i njeni gradjani su taoci njihovih 'dogovora' i zato moraju biti poraženi na predstojećim izborima - dodao je Tadić.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) UKRATKO SA RATKOM FEMIĆEM U 5 DO 5: Pao dogovor - Toma premijer, Dačić predsednik Vlade

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track