BORKA NIJE BRIGA: Neka me smene, i to je legitimno
Foto: Beta

Hoće da ga izbace

BORKA NIJE BRIGA: Neka me smene, i to je legitimno

Politika -
Borislav Stefanović bi konačno trebalo da odluči da li će biti šef poslaničkog kluba Demokratske stranke, ili će se baviti sopstvenim programom, kažu u DS

BEOGRAD - Šef poslaničkog kluba DS Borislav Stefanović smatra da većina u klubu demokrata može da ga smeni kada god poželi, negirajući istovremeno da zanemaruje rad u tom klubu kako to tvrde njegovi članovi.

U poslaničkom klubu DS tvrde da Stefanović poslednja četiri meseca nije zakazao sednicu poslaničkog kluba, niti je postojao bilo kakav dogovor kako će se stranka postaviti povodom važnih događaja koji su se dešavali, ili afera vezanih i za DS. Navode i da se događa da se često izjave poslanika date novinarim u skupštinskom holu razlikuju od izjava njihovog skupštinskog šefa, pa DS na taj način izgleda komično.

Sam Stefanović, međutim, ističe da mu nije ni na kraj pameti da unutrašnje stvari koje se tiču poslaničkog kluba provlači kroz medije. Međutim, na insistiranje da odgovori da li je tačno da zanemaruje poslanički klub čiji je šef, on odgovara da je suština te priče o njegovom neradu "nečija želja da neko drugi vodi poslanički klub u skladu sa politikom koju stranka sada vodi".

"Njihovo legitimno pravo je da me smene i ja to poštujem. Više sam im puta rekao da imaju tu legitimnu mogućnost. Neka to urade, jer je tačno da su moji stavovi često dijametralno različiti od stavova pojedinih poslanika DS. Korektno bi bilo da ti ljudi i preuzmu odgovornost. Samo neka se ne zaklanjaju iza priča da sam zanemario rad poslaničkog kluba, da nema sednice i da se ne zna ko će da govori i po kom redosledu o zakonu koji je na dnevnom redu", kaže Stefanović.

On ističe i da svaki poslanik može slobodno da se prijavi da govori o nekom zakonu, bilo da je to 5 minuta ili 15 dana pre početka sednice, i da se tu suštinski ništa ne menja.

"Borislav Stefanović bi konačno trebalo da odluči da li će biti šef poslaničkog kluba Demokratske stranke, ili će se baviti sopstvenim programom. Na to mesto smo ga izabrali mi našim glasovima i na isti način možemo i da ga smenimo sa tog mesta, ukoliko nastavi da solira u parlamentu, poručili su ovih dana svom skupštinskom šefu Borislavu Stefanoviću", kažu članovi poslaničkog kluba DS, napominjući da su nezadovoljni njegovim radom, a posebno odlukama koje donosi na sopstvenu ruku.

"Sednice ne saziva od trenutka kada su na poslednjem poslaničkom klubu svi glasali protiv jednog od njegovih predloga. Od tada ne izlazi iz svoje kancelarije i ne razgovara sa poslanicima. Prošlog ponedeljka sednicu poslaničkog kluba sazvao je zamenik šefa poslaničkog kluba Dejan Nikolić, jer je Borko odbio da to učini. Na toj sednici koja je trebalo da bude rutinska, poslanici su se dogovorili ko će učestvovati u raspravi o veoma važnom Zakonu o ulaganjima", kažu izvori iz poslaničkog kluba DS koji su želeli da ostanu anonimni.

Dodaju da na toj sednici nije bilo reči o smeni Stefanovića, već samo o amandmanima na Zakon o ulaganjima. Oni, međutim, ne spore da je raspoloženje u klubu takvo da bi uskoro moglo da dođe do Stefanovićeve smene, jer demokratama posebno smeta što on mnogo više vremena provodi u skupštinskom holu sa novinarima, a ne u skupštinskoj sali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track