BORKO STEFANOVIĆ: Đurićeva ideja o sednici SB UN nesprovodiva i služi umirivanju javnosti
Foto: Fonet Zoran Mrdja

Problem rešiti međunarodnom arbitražom

BORKO STEFANOVIĆ: Đurićeva ideja o sednici SB UN nesprovodiva i služi umirivanju javnosti

Politika -

BEOGRAD- Bivši šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu sa Prištinom Borko Stefanović ocenio je danas da je ideja direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića da Srbija zbog otimanja Trepče zatraži sazivanje sednice Saveta bezbednosti UN "nesprovodiva", kao i da služi umirivanju domaće javnosti.

"Svi ti lažni pozivi za zakazivanje sednice SB UN su nesprovodivi i služe za domaću upotrebu", rekao je Stefanović za agenciju Beta i dodao da bi Srbija mogla da reši problem medjunarodnom arbitražom.

Bilo je vremena da se pitanje Trepče reši

Upitan da li je bilo vremena da se nešto učini od januara 2015. kada je kosovska vlada usvojila predlog izmena Zakona o javnim preduzećima, koji je otvorio put da Trepča predje u vlasništvo Kosova i postane javno preduzeće, i kada je rečeno da Vlada ne da Trepču, bivši šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu sa Prištinom Borko Stefanović je rekao da je bilo vremena.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

"Ova vlada sve vreme, s jedne strane krije šta se dešava a kad isplivaju činjenice prave se nevešti i pribegavaju lažno nacionalističkoj retorici. Sada možemo da vidimo da su mislili da telekomunikacije mogu da se reše bez rešavanja pitanja imovine i baznih stanica, jer je to pitanje imovine", naveo je Stefanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track