BOŠKO OBRADOVIĆ: Apsolutno ne podržavam gej paradu
Foto: Promo

Odlučno protiv

BOŠKO OBRADOVIĆ: Apsolutno ne podržavam gej paradu

Politika -

Obradović je povodom poziva organizatora Parade ponosa da javno brani slobodu okupljanja i ljudska prava pripadnika LGBT populacije rekao da je gej parada nebitna i nametnuta tema

Lider Dveri Boško Obradović izjavio je danas da seksualna orjentacija nije ljudsko pravo kao i da je nedostojno svoditi čovekovu ličnost na njegovu seksualnost. Kaže da apsolutno neće podržati Paradu ponosa u Beogradu.Obradović je povodom poziva organizatora Parade ponosa da javno brani slobodu okupljanja i ljudska prava pripadnika LGBT populacije rekao da je gej parada nebitna i nametnuta tema.

“Poštujem njihovo prisustvo u zajedničkoj borbi protiv izborne krađe, spreman sam da podržim svakoga ko trpi bilo kakvu diskriminaciju ali gej parada je nebitna i nametnuta tema. Ima važnijih tema koje su marginalizovane, poput problema bele kuge ili katastrofalnog stanja u poljprivredi, kao i problemi onih koji imaju kredite u švajcarskim francima”, rekao je on.

Lider Dveri je rekao da homoseksuaci sasvim slobodno žive i rade u društvu i upitao: “Šta je problem?”

“Što se nas tiče, gej parada vređa javni moral Srbije i samo je prvi korak ka paradiranju kroz ostale sfere sistema. Njihov cilj nije gej parada ni okupljanje nego bi da zagospodare udžbenicima, školama, medijima, politikom, zakonodavstvom... A krajnji cilj im je da legalizuju homoseksualne brakove i da im se omogući usvajanje dece. Mi smo protiv ovekve ideologije i po uzoru na rusko zakonodavstvo preložićemo zakon o zabrani promocije homoseksualizma maloletnim licima”, istakao je Obradović u izjavi za N1.

Kako ističe, Dveri “apsolutno neće” podržati gej paradu 18. septembra jer niko nema pravo da vređa javni moral.“Seksualna orjentacija nije ljudsko pravo i nedostojno je svoditi čovekovu ličnost na njegovu seksualnost Mi smo spremni da pričamo o svemu, ali nismo spremni da menjamo svoje političke stavove pod uticajem moćnih lobija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track