Branimir Kuzmanović: Na Vračaru vlast će formirati DS sa Dosta je bilo
Foto: Dragana Udovičić

Izbori 2016

Branimir Kuzmanović: Na Vračaru vlast će formirati DS sa Dosta je bilo

Politika -

BEOGRAD - Funkcioner Demokratske stranke (DS) Branimir Kuzmanović izjavio je danas da očekuje da će u beogradskoj opštini Vračar vlast formirati koalicija oko DS-a i Pokret "Dosta je bilo".

"Očekujem da imamo većinu s Pokretom 'Dosta je bilo' i naravno da smo spremni za potpunu transparentnost u vršenju vlasti, kako traži taj pokret, jer opština Vračar je i do sada bila jedna od najtransparentnijih lokalnih samouprava", rekao je Kuzmanović koji je na lokalnim izborima 24. aprila bio nosilac liste "Vračar slobodno".

Ta lista, na kojoj su DS, SDS, LDP, SDU, NOVA i LS, osvojila je 17 mandata, SNS 16, Pokret Dosta je bilo sedam, socijalisti tri, a koalicija DSS-Dveri dva odbornička mandata.

Kuzmanović je podsetio da je bio prvi predsednik opštine u Srbiji koji je javno objavio svoju imovinsku kartu na sajtu opštine. "Imali smo objavljivanje svih javnih nabavki na sajtu opštine još 2008, tako da što se transprentnosti tiče, verujem da možemo da ispunimo sve zahteve Pokreta 'Dosta je bilo' i da na taj način možemo da formiramo većinu", rekao je Kuzmanović.

On je podsetio na brojne akcije podrške penzionerima i djacima koji žive u opštini Vračar, najaviviši da će i buduća vlast nastaviti da sluša sve što kažu gradjani.

"Želimo da pokažemo kako lokalna samouprava transparentno funkcioniše i kako sve može da bude apsolutno javno, a i kako direktori ustanova mogu da se biraju putem konkursa", rekao je Kuzmanović.

Po njegovim rečima, akcije podrške penzionerima i obezbedjivanje računara za djake realizovane su u uslovima izuzetno loše saradnje sa gradskim vlastima.

"Prirodno bi bilo da saradnja bude funkcionalna. Nažalost, u proteklom periodu od kako je SNS preuzela grad, ta saradnja je loša a budžet opštine Vračar je smanjen sa 470 na 330 miliona dinara", rekao je Kuzmanović.

On je objasnio da opština ne bi mogla da pomaže penzionerima i djacima da nije štedela i smanjila administraciju za skoro 30 odsto, najviše u Srbiji.

"Želimo da nastavimo podršku svim djacima na Vračaru jer je znanje najveća vrednost u 21. veku. To će nam uvek biti prioritet, kao i podrška penzionerima kojima nikada ne bismo smanjivali penzije", rekao je Kuzmanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track