Branko Lazarević: Sa Mišom Bananom sam pričao službenim telefonom
Foto: Zorana Jevtić

Tvrdi da su mu namestili

Branko Lazarević: Sa Mišom Bananom sam pričao službenim telefonom

Politika -
Uvek sam radio časno i pošteno u interesu države, izjavio Lazarević

Svi dokazi protiv mene su lažni i namešteni od strane policije i tužilaštva, poručio je danas, nakon ponovnog odlaganja glavnog pretresa u slučaju odavanja službene tajne, Branko Lazarević, bivši šef kabineta Ivice Dačića, u vreme kada je on bio ministar policije.

Pretres je odložen po peti put zaredom.

- Čak je i svedok Draško Vuković davao različite izjave u više procesa. Ovde se radi o veštoj manipulaciji o mom navodnom šurovanju sa Darkom Šarićem, a takođe se radi i o zloupotrebi podataka. Dokaz da nikakve podatke nisam odavao niti sam imao ikakva saznanja za koja me tužilaštvo tereti jeste i to da sam sa Rodoljubom Radulovićem razgovarao isključivo službenim telefonom, a ne nekim tajnim, što je dovoljan dokaz da nisam imao šta da krijem niti sam nešto nezakonito radio - rekao je Lazarević novinarima i dodao da je jedan od razloga zašto je targetiran to što "ljudi iz policije nikada nisu prihvatili to što je šef kabineta".

- Uvek sam radio časno i pošteno u interesu države i ovo prilikom pozivam nekoga ko ima obraza da kaže da je tako - istakao je Lazarević, piše Alo.

Tužilaštvo za organizovani kriminal optužilo je Lazarevića, da je u toku 2008. i 2009. Godine kao pripadnik organizovane kriminalne grupe Darka Šarića u više navrata odavao "naročito poverljive podatke" o sprovođenju posebnih dokaznih radnji u pretkrivičnom koji je bio u toku, a koji predstavljaju službenu tajnu. U ovom slučaju sudi se i Radovanu Štrbcu, policajcu Borisu Gari i biznismenu Rodoljubu Raduloviću.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track