BRINE ZA ZDRAVLJE: Šainović danas otišao na lekarski pregled
Foto: Damir

Portal Kurir otkriva

BRINE ZA ZDRAVLJE: Šainović danas otišao na lekarski pregled

Politika -
Iako nema ozbiljnih problema nekadašnji potpredsednik Vlade Srbije hoće da proveri svoje zdravstveno stanje
Nekadašnji potpredsednik Vlade Srbije Nikola Šainović, koji se sinoć posle 13 godina vratio u Srbiju, danas je bio na lekarskom pregledu, a nakon toga uputio se u rodni Bor kako bi se video sa najbližom familijom, otkriva portal Kurir.
"Šainović izgleda dobro, ne žali se da ima zdravstvene probleme ili neke tegobe posebno ali je odlučio da jutros ode i odradi kompletne lekaraske preglede. Hoće čovek da proveri u kakvom je zdravstvenom stanju. On je danas obavio deo pregleda, a narednih dana po povratku iz Bora, nastaviće dalje pretrage u Kliničkom centru Srbije i na Vojnomedicinskoj akademiji", kaže izvor blizak Šainoviću.
Njega su sinoć na beogradskom aerodromu "Nikola Terala"dočekali advokat Toma Fila, prijatelji i članovi porodice, kao i partijske kolege Slavica Đukić Dejanović, Milutin Mrkonjić i Žarko Obradović.

"Neću držati junačke govore i neću reći da mirno spavam i da mi je čista savest jer neko ko je prošao rat ne može mirno da spava. A ja sam ga prošao. Nisam kriv, ali se osećam odgovornim", izjavio je sinoć u 23.20 sati nekadašnji potpredsednik Vlade Srbij, koji je letom iz Stokholma, nakon odslužene dve trećine kazne po presudi Haškog tribunala, stigao u Srbiju.

On se predao Tribunalu 2. aprila 2002. godine. Pravosnažno je osuđen na 18 godina zatvora, dok je prvostepenom presudom bio osuđen na 22 godine.

Hašški tribunal je osudio Šainovića za zločine protiv čovečnosti i krššenje zakona i običaja ratovanja na Kosovu od 1. januara do 20. juna 1999. godine.

(S. Vojnović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track