BRISEL: Danas treći dan tehničkog dijaloga Beograda i Prištine
Foto: Beta

Dogovora još nema

BRISEL: Danas treći dan tehničkog dijaloga Beograda i Prištine

Politika -

BRISEL - U Briselu će danas trećeg dana biti nastavljena ovonedeljna runda tehničkog dijaloga Beograda i Prištine, čija tema je primena sporazuma o telekomunikacijama.

Dogovora još nema, a zvaničnici obe delegacije nisu se tokom dva dana obraćali medijima u Briselu.

U Kancelariji za KiM kažu da su i juče pregovarački timovi Beograda i Prištine razgovarali o imovini Telekoma u pokrajini, kao i da se dijalog nastavljaja danas, takođe razgovorima o imovini, kao preduslovu uspostavljanja i nesmetanog funkcionisanja Telekomove kćerke-kompanije na celoj teritoriji KiM.

Pred početak ove runde dijaloga portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić poručila je da EU želi da vidi dogovor o telekomunikacijama ove nedelje, ali da se na tome još uvek radi.

U okviru sporazuma o telekomunikacijama delegacije Beograda i Prištine uz posredovanje EU razgovaraju o imovini Telekoma Srbije na Kosovu, osnivanju ćerke-kompanije Telekoma na KiM, obezbeđivanju licenci za fiksnu i mobilnu telefoniju, dodeljivanju pozivnog broja + 383 za Kosovo, kao i o bezbednosti građanja zbog eventualnog presretanja poziva.Delegaciju Beograda predvodi direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, a Prištine ministarka za dijalog sa Beogradom Edita Tahiri.

U delegaciji Beograda, osim predstavnika Kancelarije za KiM i Kancelarije za koordinacione poslove u pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini, su i predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, kompanije "Telekom" i Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track