BRUKA: Čeda hteo da ispadne pametan, a izblamirao se za sve pare
Foto: Dragan Kadić

Čedomir Jovanović i sam promašio ime osnivača muzeja savremene umetnosti

BRUKA: Čeda hteo da ispadne pametan, a izblamirao se za sve pare

Politika -
Jovanović je kazao da bi glat svi Srbi, da im neko postavi pitanje od kojeg im zavisi život: Ko je Milan Batić? - umrli jer ne bi znali odgovor

BEOGRAD - U nameri da pokaže kako građani Srbije nemaju pojma o kulturi, Čedomir Jovanović, lider LDP, svojski se obrukao!Naime, Jovanović je kazao da bi glat svi Srbi, da im neko postavi pitanje od kojeg im zavisi život: Ko je Milan Batić? - umrli jer ne bi znali odgovor. Jovanović je onda važno otkrio da je reč o osnivaču Muzeja savremene umetnosti. Međutim, osnivač pomenutog muzeja zove se Miodrag B. Protić!- Pre tri nedelje pri kraju TV Dnevnika objavljena je vest da je preminuo Milan Batić. Fotografija i štura biografija koja uvek prati in memoriam. Kažem Jeleni (supruga, prim. nov.) da bi sedam miliona Srba nestalo kad bi im neko, kao uslov da nastave život, postavio pitanje: „Ko je Milan Batić?“ Čovek je osnivač Muzeja savremene umetnosti. To nije nevažno, ali je u životu u kome mi danas živimo to potpuno nebitno - rekao je Jovanović u intervjuu za Nedeljnik, dodavši da ga iz tog razloga motiviše osećaj odgovornosti za svet koji stvaramo i koji ostavljamo deci.Iz ove Jovanovićeve izjave jedino je tačno da je pre oko tri nedelje preminuo osnivač MSU, ali ne izvesni Milan Batić, koji ne postoji kao ime poznato široj javnosti, nego Miodrag B. Protić. Dakle, sudeći po ovome, i lider srpskih liberala, koji neretko drugima spočitava neznanje, nestao bi u slučaju da mu je neko kao uslov da nastavi život postavio pitanje o MSU.

Pravdanje LDPGREŠKA PRI KUCANJUJovanović nije želeo ovo da komentariše, a njegov portparol Jovan Najdanov je rekao:- U pitanju je bila greška u kucanju Nedeljnika pri obradi intervjua.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track