BRZI GONZALES: Ni mesec dana od člana do Dačićeve desne ruke

Ekspresno napredovanje istoričara Predraga J. Markovića

BRZI GONZALES: Ni mesec dana od člana do Dačićeve desne ruke

Politika -
Zanimljivo je da novi potpredsednik SPS nije znao da se 9. avgusta učlanio u tu stranku. "Ne znam, ima tome da se setim...."

Istoričar Predrag J. Marković za manje od mesec dana od običnog člana Socijalističke partije Srbije postao je potpredsednik te stranke. Kako saznajemo, Marković se u SPS učlanio 9 avgusta a juče ga je lider socijalista Ivica Dačić imenovao za novog potpredsednika Socijalističke partije Srbije!

Zanimljivo je da Marković juče nije znao kada se učlanio u SPS. Naime, na naše pitanje od kada je član ove stranke, on je ovako odgovorio.

"Ne znam, ima tome da se setim... Ne znam, ima tome možda mesec dana!

Međutim, posle uvida u evidenciju članstva ove stranke, saznali smo da se Marković u SPS ušao 9. avgusta!

Inače, ovako ekspresno napredovanje Markovića, prema statutu ove stranke, podrazumevalo je da prethodno mora da bude član GO SPS. Tako je na jučerašnjoj sednici GO prvo izglasano njegovo učlanjenje u ovo partijsko telo, a nepunih sat kasnije i imenovanje na funkciju potpredsednika SPS.

- Ne pamtim tako brzo napredovanje nekoga od naših članova. Ima tu ljudi koji su godinama morali da se dokazuju kako bi ušli u najuže rukovostvo. Možda je izuzetak još Dijana Vukomanović. Ona je posle 5. oktobra preko noći postala potpredsednik a da mnogi od nas nisu znali ni kako izgleda, ni odakle dolazi... - priča za Kurir jedan od članova ove stranke sa najdužim stažom.

Podsetimo, uz Markovića, potpredsednici su, na predlog lidera Ivice Dačića, još Žarko Obradović, Slavica Đukić Dejanović, Branko Ružić i Aleksandar Antić, dok je Dijana Vukomanović imenovana za predsednika IO SPS.

S. Vojinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track