Čanak posle sastanka sa Vučićem: Ovo je prva vlada koja pokazuje da je Vojvodina deo Srbije!
Foto: Marina Lopičić

Lider LSV

Čanak posle sastanka sa Vučićem: Ovo je prva vlada koja pokazuje da je Vojvodina deo Srbije!

Politika -
Do sada smo stalno bili u situaciji da smo mi dve strane. Ovo nije pitanje strana, već boljitka za građane, rekao je Čanak

BEOGRAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da je aktuelna vlada prva koja pokazuje osećaj da je Vojvodina deo Srbije.

Čanak je na konferenciji za novinare, nakon sastanka sa premijerom Vučićem, rekao da je ključni dokaz za to odluka da se glavne nadležnosti EPS prebace u Vojvodinu, što mu je, tokom današnjeg sastanka, saopštio premijer. On je naveo da je, inače, samo pokretanje pitanja gašenja Elektrovojvodine doživljeno kao model otmice vojvođanske imovine.

"Do sada smo stalno bili u situaciji da smo mi dve strane. Ovo nije pitanje strana, već boljitka za građane", rekao je Čanak.

Primetivši da se u mnogim vojvođanskim pitanjimaa ne slaže sa premijerom, Čanak je rekao da se to odnosi i na ideju o formiranju vojvođanske policije. Istina, on je kao na jedan od ključnih razloga za sastanak sa Vučićem, pomenuo upravo pronalaženje rešenja za efikasniju borbu protiv organizovanog kriminala i organizovanog tržišta narkotika, koji, pre a njegovim rečima, ugrožavaju život građana, čemu su dokaz i gotovo svakodnevni obračuni kriminalnih grupa u Novom Sadu.

Lider LSV ocenio je i kao anticivilazicijski čin nameru mađarske vlade o postavljanju zida na granici sa Srbijom kako bi se sprečio ulazak migranata.

"Pravljenje zidova u današnoj Evropi je anticivilizacijski čin. A ako će to biti zid kojim će se pretenzije ultradesnih stranaka u Mađarskoj prema teritoriji Vojvodine i Srbije zaustaviti na tom zidu - onda u tome ima nečeg dobrog", rekao je Čanak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track