CENTAR ZA OTVORENI DIJALOG: 11. jul šansa za dijalog i pomirenje
Foto: PROFIMEDIA

Obeležavanje Srebrenice

CENTAR ZA OTVORENI DIJALOG: 11. jul šansa za dijalog i pomirenje

Politika -
Najveći i najjači trebalo bi uvek da budu u prvim redovima. Ako je Nemačka prva u Evropi, budimo i mi prvi u regionu, navode iz Centra

Obeležavanje 20 godina od zločina u Srebrenici važan je događaj za sve narode u regionu, a za Srbiju i sve njene građane još jedna prilika da nevinim žrtvama odamo poštu i dužno poštovanje koje zaslužuju, navodi Centar za otvoreni dijalog.

"Ovaj 11. jul trenutak kada možemo da pogrešimo i ponovo podlegnemo ekstremističkim stavovima sa svih strana koji će, sigurni smo, doneti samo nove patnje i probleme regionu. Možemo i da donesemo drugačiju odluku. Da zaboravimo teške reči, nepravde, pritiske i rezolucije, da ne slušamo „nove istine“ koje nam se plasiraju baš u predvečerje obeležavanja srebreničkog masakra i da šansu damo dijalogu, kompromisu i pre svega pomirenju", navodi se u saopštenju.

Kako dalje navode, glavna poruka prve dame najmoćnije evropske države tokom posete Beogradu bila je upravo potreba za kompromisom i pomirenjem u regionu.

"Najveći i najjači trebalo bi uvek da budu u prvim redovima. Ako je Nemačka prva u Evropi, budimo i mi prvi u regionu", zaključuje Centar za otvoreni dijalog.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track