Centar za otvoreni dijalog: Pajtić primenio Milanovićev recept
Foto: Kurir štampano

Centar za otvoreni dijalog: Pajtić primenio Milanovićev recept

Politika -
Način na koji je Pajtić pokušao da iskoristi u javnosti navodno prisluškivanje, liči mi na Milanovićev potpis

BEOGRAD - Centar za otvoreni dijalog mišljenja je da je hrvatski premijer Zoran Milanović krizu iskoristio za svoju predizbornu kampanju, a da istu metodu primenio i lider DS Bojan Pajtić.

- Danima je javnost u Srbiji bila bombardovana potezima i izjavama hrvatskog premijera Zorana Milanovića koji je preko leđa svih nas sa ove strane Dunava vodio sopstvenu predizbornu kampanju. Ima mali problem - u svemu je „fulao“. A sve ubeđen da nije, iako su mnogi i u okruženju i u Evropi potvrdili da jeste. U Srbiji ovih dana, kao da lider najjače opozicione stranke nije čitao novine ili pratio tv vesti kako bi nešto naučio. Način na koji je Pajtić pokušao da iskoristi u javnosti navodno prisluškivanje, liči mi na Milanovićev potpis. Sve što je rekao argumentovano su porekli svi prozvani – i MUP, i BIA, i američka kompanija i američki ambasador - stoji u saopštenju Zorana Trifunovića, iz Centra. Dodaje se da "svi do jednog i teško je verovati da baš svi govore neistinu ili da povlače poteze koji njih same optužuju".

- Ako je ovo početak predizborne kampanje legitimno je koristiti sva dozvoljena sredstva, ali da li je dobro pozivati se i koristiti informacije i dokumenta sumnjivog porekla a posebno uključivati u priču one koji vam nisu politički protivnici? Hrvatski premijer je i posle argumenata nastavljao dalje sa svojim planom ne shvatajući da je odabrao pogrešnu taktiku. Čini se da je lider DS i predsednik Vojvođanske vlade krenuo istim putem, ubeđen da je važnije pronaći ko ga je slušao ( ako ga je slušao ) nego da možda način kako je započeo kampanju u Srbiji nije dobar. Milanović Srbiji nije zanimljiv, Pajtić Hrvatskoj još manje - saopšteno je.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track