Cipras se provodio u Beogradu sa starim prijateljima
Foto: Facebook

Predsednik Vlade Grčke iz sasvim drugog ugla

Cipras se provodio u Beogradu sa starim prijateljima

Politika -

Gostu iz Atine, koji je bio u dvodnevnoj poseti našoj zemlji, domaćini pokazali čari srpske prestonice

Aleksis Cipras, premijer Grčke, iskoristio je dvodnevnu posetu Beogradu da oseti noćni život prestonice Srbije i uživa sa starim prijateljima.

Veselo... Cipras i Bratislav Jugović
Veselo... Cipras i Bratislav Jugović

Cipras je prvog dana posete, nakon protokolarnih obaveza i posle večere sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem, otišao u popularni prestonički klub, gde je proveo nekoliko sati u društvu dobrih prijatelja - biznismena Zorana Bašanovića i teologa i poverenika manastira Hilandar Miloša Stojkovića.

- Cipras je pozvao svoje prijatelje u Beogradu i rekao da mu se ne spava i da bi voleo da vidi kako izgleda naš noćni život. Odmah su rezervisali mesto u jednom od najboljih klubova. Bio je duševljen, odlično se proveo - kaže naš izvor. Dodaje da je grčki premijer u provodu ostao do pola četiri ujutru, a da je po izlasku iz kluba slikao splavove i Brankov most.

Inače, u nekom trenutku se u klubu pridružio i Bratislav Jugović, bivši funkcioner Pokreta socijalista Fotografiju iz noćnog provoda Jugović je stavio na Fejsbuk.

- Konačno sam imao priliku da uzvratim gostoprimstvo drugu Aleksisu i njegovim saradnicima - napisao je on uz fotku.

Vučić i Cipras posetili su juče „Geozavod“, gde je grčki gost upoznat s projektom „Beograd na vodi“. Gradonačelnik Beograda Siniša Mali je dvojici premijera pokazao i objasnio izložene makete, kao i video-prikaz budućeg izgleda Savamale.Pre toga, Cipras i Vučić su položili vence i cveće na spomenik Rigi od Fere.Grčki premijer se sastao i sa predsednicom Skupštine Majom Gojković, a u Patrijaršiji ga je primio patrijarh Irinej.E. K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track