ĆUTE NA UVREDE: Nikolić rekao Dačiću da je pevac, niko iz SPS neće da ga brani

Lideru socijalista saradnici okrenuli leđa

ĆUTE NA UVREDE: Nikolić rekao Dačiću da je pevac, niko iz SPS neće da ga brani

Politika -
Predsednik Srbije uporedio šefa diplomatije sa živinom koja ide okolo i kukuriče, a socijalisti, uključujući i samog Ivicu Dačića, ostali nemi na uvrede

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uvredio najstrašnije Ivicu Dačića, šefa diplomatije - nazvao ga je živinom! Naime, Nikolić je rekao da lider SPS kukuriče i da je poznato da prvi pevci završavaju u loncu, a niko iz SPS, uključujući i samog Ivicu Dačića, nije smeo da odgovori na ove uvrede.Niko iz vrha SPS juče se nije usudio da vatreno brani šefa, pa čak ni Milutin Mrkonjić, koji se do juče kleo u Dačića.Bez prepucavanja- Nikolića pamtim kao vrednog i vaspitanog čoveka još kad smo zajedno radili na pruzi Beograd-Bar. On kao mladi pripravnik, a ja kao mladi inženjer. Nisam očekivao ovakve izjave. Ako mislite da neko treba da završi kao pevac u loncu, onda to treba i da mu kažete u lice - poručio je mlako Mrkonjić, a ništa žustriji nije bio ni Branko Ružić.- Socijalisti poštuju izbor predsednika Nikolića, a podsetiću da je on dva puta izgubio na predsedničkim izborima i da je izabran iz trećeg puta. Dačić nikad nije krio da želi da se kandiduje za predsednika. Što se tiče konkretnog pominjanja kukurikanja, lonaca i pevaca, to nije način na koji treba da se polemiše s Nikolićem - rekao je Ružić.Novica Tončev, koji je nekoliko puta kritikovao saborce jer puštaju da ih „naprednjaci gaze“, sad je, očito, spustio loptu, te je poručio da Nikolić tako ne sme ni za koga da kaže. S druge strane, ministri iz SPS Aleksandar Antić (energetika), Snežana Bogosavljević Bošković (poljoprivreda) i Ivan Tasovac (kultura, na predlog SPS) nisu prozborili ni reč.Nikolić se, u intervju za jedan dnevni list, obrušio na Dačića zbog najavljene kandidature za predsednika Srbije, te je poručio da iskusni političari znaju da petao koji prvi kukurikne obično završi u loncu.

Naljutio se- Prvi je, doduše, kukuriknuo Dačić, ali su onda još neki počeli da kukuriču... Ti što upadaju u politiku na čudan način i promovišu se kao stručnjaci za svaku oblast, pa mogu svake godine da budu ministri u drugom resoru, ne znaju ni političku teoriju ni političku praksu. Ponašaju se kao petao o kom sam govorio - upozorio je Nikolić.Nikolić je, inače, i za Zoranu Mihajlović rekao da je pevac i da kukuriče. Mihajlovićeva nije htele da komentariše njegovu izjavu.

Nikoliću tesno u kožiGRADI IMIDŽ PREKO ĆUŠKINikolić je kritikovao rad ministara u Nemanjinoj 11, ocenivši da neki ne zadovoljavaju kriterijume koje bi on postavio, te da bi to eventualno mogla biti tema za razgovor između Vučića i njega. Branko Radun, politički analitičar, kaže da iz predsednika progovara nezadovoljan političar.- Nikolić pokušava da se vrati u igru i zadobije važnost, i to tako što će udarati ćuške ministrima koji su sami najavili kandidaturu ili koje su drugi promovisali za kandidate za predsednika - kazao je on, kao i da je njegova izjava „neuobičajena i neprimerena predsedniku Srbije.“

NAJVEĆI SUKOBI U VLADAJUĆOJ KOALICIJI27. septembar 2014. Jovičić - Ružić i DačićFunkcioner SNS Aleksandar Jovičić izjavio je da su Ivica Dačić i Branko Ružić okoreli kriminalci i podguzne muve Dragana Ðurića i Miroslava Miškovića, socijalisti su ovo prećutali.28. avgust 2014. Stefanović - DačićStefanović je rekao da će lider SNS Aleksandar Vučić dobro razmisliti da li je Dačiću i SPS mesto u Vladi, reagujući na Dačićevu izjavu da je trpeo packe od Vučića jer je bio na rođendanu našeg lista.26. jun 2014. Vučić - DačićPremijer Aleksandar Vučić poručio je Dačiću da SPS ne može da sedi na dve stolice, jer je Ružić kritikovao Vladu zbog tadašnjih smena u policiji i sukoba s pojedinim stranim ambasadorima.14. januar 2014. Vučić - RužićRužić izjavio da veruje u nevinost tada pritvorenog vlasnika „Zekstre“ i predsednika FK Partizan Dragana Ðurića, na šta mu je Vučić poručio da „izađe iz Vlade ako mu se ne sviđa šta radi država“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track