DA SE BRANI SA SLOBODE: Danas odluka o puštanju Olivera Ivanović‡a iz pritvora
Foto: Zorana Jevtic

Sud u Kosovskoj Mitrovici odlučuje

DA SE BRANI SA SLOBODE: Danas odluka o puštanju Olivera Ivanović‡a iz pritvora

Politika -
Garancije da će Ivanović biti dostupan ovdašnjem pravosuđu u svakom trenutku, ako mu se omogući odbrana sa slobode, ranije je dala Vlada Srbije, ali u Euleksu su do sada smatrali da bi on mogao da utiče na svedoke ako ga oslobode

KOSOVSKA MITROVICA - Sudije Osnovnog suda u severnom delu Kosovske Mitrovice trebalo bi danas da odluče o predlogu branilaca da se lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću i još trojici Srba ukine pritvor i omogući odbrana sa slobode.

Garancije da će Ivanović biti dostupan ovdašnjem pravosuđu u svakom trenutku, ako mu se omogući odbrana sa slobode, ranije je dala Vlada Srbije, ali u Euleksu su do sada smatrali da bi on mogao da utiče na svedoke ako ga oslobode, rekao je advokat Ljubomir Pantović.

Ivanović je optužen da je na Kosovu počinio krivično delo ratnog zločina nad civilnim stanovništvom 1999. godine. Optužnicom su obuhvaćeni i penzionisani pukovnik MUP-a Srbije Dragoljub Delibašić, otac i sin Ilija i Nebojša Vujačić i Aleksandar Lazović koji su optuženi za ubistvo i pokušaj ubistva.

Najstariji od njih Ilija Vujačić jedini se brani sa slobode dok su ostala četvorica Srba u pritvoru.

Međunarodnim sudskim većem Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici predsedava sudija iz Rumunije Roksana Komša a sva petorica Srba izjasnili su se na početku suđenja da se ne osećaju krivim za dela koja im se stavljaju na teret.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja