DAČIĆ: Da sam na mestu Vučića, Nikolić ne bi bio ništa!
Foto: Tanjug/dragan Kujundžić

Lider SPS

DAČIĆ: Da sam na mestu Vučića, Nikolić ne bi bio ništa!

Politika -

BEOGRAD - Da sam ja na Vučićevom mestu, Tomislav Nikolić ne bi bio ništa, jer je do pre neki dan hteo "Vučićevu glavu", rekao je danas lider SPS Ivica Dačić.

On je na pres konferenciji rekao da se sa političkim prijateljima ne razgovara onako kako to čini Nikolić.

Dačić je dodao da je i sam mogao da se kandiduje za predsednika, primećujući da bi dobio više glasova od Nikolića, ali da nije hteo da se svrsta na stranu onih koji će biti protiv Vučića.

Dačić: Privatna tužba Bakira Izetbegovića nema šanse za uspeh

"Pretpostavljam da je vaša logika da li napadam Nikolića, jer ja priželjkujem mesto premijera. Da sam ja na mestu Vučića, Nikolić ne bi bio ništa, zato što je hteo njegovu glavu do pre neki dan. Ako on toga nije svestan, to je njegov problem. Tako se ne razgovara sa političkim prijateljima", rekao je Dačić, odgovarajući na pitanja novinara.

DAČIĆ SE IZVINIO PLAMENKI: Nema raskola u SPS oko podrške Vučiću

"Ako je SNS kolo milosrdnih sestara, pa će da daje kome šta hoće, mi to nismo. Što se nas tiče ta priča je završena", rekao je Dačić i dodao da odnos Nikolića prema Vučiću nije bio korektan.

Dačić je naglasio i da odluka da Vučić bude kandidat i SPS-a na izborima za predsednika nije doneta zato što je toj stranci ili njemu lično nešto obećano.

HIT VIDEO SA GLASANJA SOCIJALISTA ZA VUČIĆA: Član SPS maše da ima nešto protiv! Dačić: Znači nema...

Upitan da li je SPS dobio nešto konkretno i da li mu je možda obećano mesto premijera, Dačić je rekao da nikada sa Vučićem nije razgovarao na takav način - da neko nešto treba da dobije.

PREDSEDNIK NIKOLIĆ ZA KURIR: Nije istina da pravim stranku!

"Ne učestvujemo ovde da bismo nešto dobili, već da bismo napravili kvalitetan front koji će garantovanti političku stabilnost Srbiji za narednih više godina. U tom smislu i naše učešće će biti kvalitetnije nego do sada", rekao je Dačić i primetio da su odnosi SPS i SNS danas bolji nego što su bili pre nekoliko meseci.

EKSKLUZIVNO NIKOLIĆ ZA KURIR: Neću dozvoliti podelu Srbije, od dogovora s Vučićem ne odustajem!

O tome će se razgovarati kada za to dođe vreme, dodao je Dačić.

Upitan da li priželjkuje mesto premijera Dačić je odgovorio: "Šta ima da priželjkujem nešto što sam već bio".

Na pitanje da li zna nešto o datumu izbora, Dačić je odgovorio da ne zna, da je to pitanje političke procene i rokova, kao i da nije u njegovoj nadležnosti.Dačić je rekao da će socijalisti uskoro održati sednicu GO na kojoj će biti donete konkretne odluke o sprovođenju kampanje za predsedničke izbore.

On je ponovio stav da nisu potrebni vanredni parlamentarni izbori, koji se kako je rekao, raspisuju kada postoji kriza u radu parlamenta, što sada, kaže, nije slučaj.

O parlamentarnim izborima

Nema razloga za vanredne parlamentarne izbora jer nema krize u radu Parlamenta, rekao je danas predsednik Socijalističke partije Srbije(SPS) Ivica Dačić, nazivajući praznim pričama nekih medija da je došlo raskola u SPS i u Srpskoj naprednoj stranci.

Dačić je, na konferenciji za novinare, rekao da ne zna kada će biti raspisani predsednički izbori što je stvar političke procene i rokova.

Prema njegovim rečima, SPS će uskoro održati sednicu Glavnog odbora kako bi se donele konkretne odluke o sprovođenju izborne kampanje za predsedničke izbore.

On je rekao da SPS nije podržao predsednika SNS Aleksandra Vučića kao zajedničkog kandidata da bi nešto dobio, već da bi se napravio kvalitetan front koji će garantovani političku stabilnost Srbije.

Dačić je rekao i da su sada odnosi dve partije puno kvalitetniji nego pre nekoliko meseci.

"Nismo nikad razgovarali u tim kategorijama šta ću da budem ja a šta će da bude neko drugi, o tome ćemo naravno kada se završe izbori", rekao je Dačić.

Na pitanje da li priželjkuje da bude premijer, ako Vučić postane predsednik, Dačić je uzvratio "pa šta ima da priželjujem nešto što sam već bio".

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VUČIĆ: Uvek sam spreman za saradnju sa Nikolićem

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track