DAČIĆ: EU promašila temu, nastavlja da drži glavu u pesku
Foto: Fonet

Očekivao ovakav odgovor

DAČIĆ: EU promašila temu, nastavlja da drži glavu u pesku

Politika -

BEOGRAD - Povodom odgovora predsednika EK Žan Klod Junkera na pismo premijera Srbije Aleksandra Vučića koji je ukazao na antisrpsku politiku u Hrvatskoj i u regionu, prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da Evropska unija nastavlja da drži glavu u pesku.

Kako je naveo, Junker nije odgovorio ni na jedno konkretno pitanje koje je Vučić istakao, nije komentarisao rehabilitaciju fašističkog ustaškog režima NDH, ni oslobađanje ratnih zločinaca iz poslednjeg rata, ni podizanje spomenika ustaškom teroristi Barešiću, ni vređanje srpske države.

Foto: Rojters
Foto: Rojters

"Nije nam čak rekao ni ššta mi nismo uradili. Ja sam to već unapred najavio da se EU pravi gluvonemom kad je antisrpska politika u pitanju. Ali zato je uvek spremna za pridike Srbiji kad joj se neššto u Srbiji ne svidi. To višše neće moći tako. Nismo vas pitali za mir u svetu nego za antisrpsku politiku jedne vašše članice, koja ugrožžava mir i stabilnost u regionu", poručio je Dačić.

On je dodao da nije niššta ni očekivao, pa onda nije ni razočaran.

"Danas čak ni deca višše bajkama ne veruju. Kao što sam juče najavio, kao da su lame sa Tibeta, tako se i EU filozofski izjaššnjava o š„šaka jada“ problemu - antisrpskoj politici. Promaššili su temu“, zaključio je Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track