Dačić: Lavrov u maju u Beogradu
Foto: Tanjug

Ministar spoljnih poslova Rusije posetiće Srbiju

Dačić: Lavrov u maju u Beogradu

Politika -
To je u okviru naših redovnih poseta. Razgovaraćemo o našim bilateralnim odnosima i, naravno, predsedavanju Srbije OEBS-u, kazao je Dačić

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov uskoro će doći u zvaničnu posetu Srbiji, a okvirno, ta poseta ugovorena je za 15. maj, izjavio je šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

"To je u okviru naših redovnih poseta. Razgovaraćemo o našim bilateralnim odnosima i, naravno, predsedavanju Srbije OEBS-u", kazao je Dačić.

Dačić je dodao da će se Lavrov u Beogradu sresti sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, kao i sa premijerom Aleksandrom Vučićem.

Kako je istakao Dačić, ova poseta nema veze sa njegovom posetom Ukrajini, gde će ići u junu u svojstvu predsedavajućeg OEBS-a.

Dačić je dodao da je telefonom prošle subote razgovarao sa Lavrovom, u utorak sa nemačkim kolegom Frankom Valterom Štajnmajerom, dok se u četvrtak u Hagu sreo sa ministrom spoljnih poslova Ukrajine Pavlom Klimkinom.

"Svi razgovori su u cilju sprovođenja mirovnog plana i mirovnog paketa o Ukrajini iz Minska", kazao je Dačić i dodao da će u Beogradu 28. juna biti organizovan sastanak trojke OEBS-a - prethodnog predsedavajućeg iz Švajcarske, sadašnjeg - iz Srbije i sledećeg predsedavajućeg - iz Nemačke.

(Politika/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja