Dačić: Nastavak saradnje sa SNS u najboljem interesu Srbije
Foto: Zorana Jevtić

Sastav nove Vlade

Dačić: Nastavak saradnje sa SNS u najboljem interesu Srbije

Politika -

BEOGRAD - Koaliciju Socijalističke partije Srbije (SPS) i Jedinstvene Srbije (JS) na konsultacijama kod predsednika Srbije Tomislava Nikolića predstavljaće lideri tih partija Ivica Dačić i Dragan Marković Palma, izjavio je lider socijalista Dačić.

"Iznećemo naš dobro poznati stav, da je jasno da je na izborima pobedila lista Aleksandra Vučića, da ta lista ima parlamentarnu većinu i da je vladina politika oličena u naše dve liste dobila 60 odsto glasova i 160 poslaničkih mandata. To je najbolji pokazatelj poverenja naroda i ispravnosti politike koju smo zajednički vodili", izjavio je Dačić.

On je dodao da u koaliciji SPS-JS zato smatraju da je u najboljem interesu Srbije da se njihova saradnja sa SNS nastavi i u narednoj Vladi.

"Napredak i bolja budućnost Srbije nisu mogući bez političke stabilnosti i mi smo spremni da tome damo doprinos i delimo odgovornost u skladu sa narodnom voljom. Stranačkih i ličnih interesa kojima to ne odgovara je veliki broj, ali jedan je i najveći razlog u prilog naše saradnje - to je budućnost Srbije", rekao je Dačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track