Dačić otvorio Konferenciju o bezbednosti
Foto: MSP

Dačić otvorio Konferenciju o bezbednosti

Politika -
U radu konferencije učestvuje oko 200 predstavnika država članica OEBS, međunarodnih organizacija, civilnog i sektora bezbednosti

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Srbije i predsedavajući OEBS Ivica Dačić otvorio je danas u Beogradu Konferenciju o upravljanju i reformi sektora bezbednosti navodeći da je dobro uređen sektor bezbednosti jedan od najvažnijih elemenata za dobro upravljanje državom u celini.

"Cilj reformi sektora bezbednosti unutar svake zemlje je uspostavljanje i razvoj bezbednosnog sistema koji omogućava mir, stabilnost, razvoj i prosperitet države i njenih građana i garantuje poštovanje ljudskih prava i vladavinu prava. Dobro uređen sektor bezbednosti je jedan od najvažnijih elemenata za dobro upravljanje državom u celini", rekao je Dačić.

Direktor Kancelarije generalnog sekretara OEBS Marsel Peško istakao je da je Srbija, uz Švajcarsku i Slovačku inicirala debatu o temi reforme bezbednosti unutar ove organizacije. U radu konferencije učestvuje oko 200 predstavnika država članica OEBS, međunarodnih organizacija, civilnog i sektora bezbednosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track