DAČIĆ SE ČUO S MOSKVOM: Sergej Lavrov 15. maja u Beogradu
Foto: Ministarstvo Spoljnih Poslova

Dogovorena poseta

DAČIĆ SE ČUO S MOSKVOM: Sergej Lavrov 15. maja u Beogradu

Politika -
Doći će Štajnmajer i švajcarski ministar Burkhalter. Dolazi i Lavrov, a ja ću u junu posetiti Ukrajinu, naglašava šef srpske diplomatije

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je sa ruskim kolegom Sergejom Lavrovom i ugovorio s njim posetu Beogradu 15. maja, okvirno.

"To je u okviru naših redovnih poseta. Razgovaraćemo o našim bilateralnim odnosima i, naravno, predsedavanju Srbije OEBS. On će se tada sresti i sa predsednikom Nikolićem i premijerom Vučićem " najavio je Dačić.On ističe i da ova poseta Lavrova nema veze sa njegovom posetom Ukrajini u junu u svojstvu predsedavajućeg OEBS.

Dačić je u subotu je razgovarao telefonom sa Lavrovom, u utorak sa nemačkim kolegom Štajnmajerom, dok se u četvrtak u Hagu video sa ministrom spoljnih poslova Ukrajine Klimkinom."Svi razgovori su u cilju sprovođenja mirovnog plana i mirovnog paketa iz Minska", objasnio je Dačić i najavio da će u Beogradu 28. aprila biti organizovana sednica "trojke" OEBS.

"Dakle, doći će Štajnmajer i švajcarski ministar Burkhalter. U maju će ovde doći Lavrov, a ja ću u junu posetiti Ukrajinu , naglašava Dačić.

(Fonet/Politika)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track