DAČIĆ U DILEMI: Žarko ili Antić? Nisam pametan koga za zamenika!
Foto: Dado Đilas

Lider SPS se poverio prijateljima u kafani

DAČIĆ U DILEMI: Žarko ili Antić? Nisam pametan koga za zamenika!

Politika -
Za ovaj vikend lider socijalista najavio izbor svojih najbližih saradnika
Krajnje je vreme da izaberem saradnike! Što se tiče potpredesdnika to sam već odlučio, ali ne znam koga ću za zamenika predsednika SPS. Razmišljam između Žarka Obradovića i Saše Antića. Obradović ima više iskustva, vredan je i hoće da radi za partiju, verujem mu, prošli smo mnogo toga zajedno... S druge strane, Antić me je pozitivno iznenanadio, posebno ovi mlađi u SPS predlažu da njega postavim za svog zamenika..., ovako se Dačić pre nekoliko dana poverio jenom svom dobrom prijatelju dok su sedeli na ručku u jednoj prestoničkoj kafani.
Pokušali smo juče od Dačića da dobijemo komentar tim povodom.
"Ne mogu da kažem ništa. To samo ja znam, ali istina je da su oni u igri za to mesto... A da li su jedini, saznaćete uskoro", zagonetno je prokomentarisao predsednik SPS za portal Kurir.
On je prošle nedelje za Kurir izjavio da planira da ovog vikenda predloži GO SPS kandidate za potpredsednike i svog zamenika.
"Trudiću se da predložim najbolje među onima koji SPS vide kao modernu evropsku partiju, okrenutu budućnosti, i koja nikada više neće, bar dok sam ja na njenom čelu, ponoviti greške iz prošlost" , kazao je Dačić.
Podsetimo, Ivica Dačić je u decembru prošle godine na kongresu partije ponovo izabran za predsednika u naredne četiri godine. Iako se još tada očekivalo da će Dačić izabrati najbliže saradnike, od tada je prošlo skoro osam meseci. Mediji su za to vreme spekulisali da su najozbijnii kandidati za zamenika predsednika SPS Žarko Obradović i Aleksandar Antić dok za funkcije potpedsednika najviše šansi imaju Slavica Đukić Dejanović, Dušan Bajatović, Branko Ružić, Dijana Vukomanović, Vladimir Zagrađanin.
(S.Vojinović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track